Büyükorhan arazisi suya kavuşuyor

Büyükorhan’da tarım arazilerini sulama amacıyla yapılan projede sona gelindi. Projenin tamamlanmasıyla ilçede 530 hektarlık tarımsal alan suya kavuşacak.

Büyükorhan arazisi suya kavuşuyor

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’da Cuma Barajı’ndan ilçedeki tarım arazilerini sulama amacıyla Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürlüğü’nce iki yıl önce projelendirilip çalışmalara başlanan Büyükorhan Cuma Barajı Sol Sahil Pompaj Sulaması Projesi’nde sona gelindi. 

Proje çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 adet 12 bin ton su tutma kapasiteli su havuzu yapıldı. Bu havuzlara su taşıyacak 3 kilometrelik hatta su boruları ve bu havuzlardan sulama yapılacak olan alanları besleyecek su boruları da döşendi. Su borularının döşenmesi ile birlikte önümüzdeki günlerde tarımsal alanlara su verilmeye başlanacak. 

530 HEKTAR ALAN

Toplam maliyeti 7 milyon 360 bin TL olan projenin tamamlanıp hayata geçmesi ile birlikte Büyükorhan’da 530 hektarlık bir tarımsal alan suya kavuşacak. AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, “Cuma Barajı’ndan bugüne kadar faydalanamıyorduk. Baraj suyundan Orhaneli toprakları faydalanıyordu. İki yıl önce projenin yapım çalışmalarına başlandı. 7 milyon 360 bin TL olan proje kapsamında bugüne kadar 3 kilometre uzunluğunda su pompaj boruları ile sulama yapılacak alanları besleyecek borular da döşendi. Yine proje kapsamında 2 adet ve her biri 12 bin ton su tutma kapasiteli su havuzları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte önümüzdeki günlerde tarımsal arazilere su verilmeye başlanacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X