Büyükorhan Belediyesi’ne yeni hizmet binası

Büyükorhan Belediyesi için vatandaşlara daha iyi ve modern bir ortamda hizmet sunmak amacıyla yeni bir hizmet binası inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen yeni belediye hizmet binasının inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması planlanıyor.

Büyükorhan Belediyesi’ne yeni hizmet binası

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan Belediyesi’nin vatandaşlara daha rahat ortamda hizmet verebilmesi amacıyla yeni bir belediye hizmet binası yaptırılacağı belirtildi.

Osmanlı mimarisinde yapılacak olan hizmet binası zemin artı iki kat olarak inşa edilecek. Hizmet binası, bin 800 metrekare alan üzerinde 400 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yeni hizmet binasında Belediye Başkanlığı’na bağlı tüm birimler yer alacak.

Büyükorhan Belediyesi olarak daha iyi ve modern bir ortamda vatandaşlara hizmet sunmak için hizmet binası inşaatına başlayacaklarını belirten Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, “İhalesi yapılan binamız ilçe merkezinde pazar yerinin hemen yanı başında belediyemize ait alanda olacak. İhaleyi alan müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Havaların iyi gitmesi durumunda 20 gün sonra temelini atarak inşaatına başlanacak. Yeni hizmet binamızın inşaatının bu yılın sonuna doğru tamamlanıp hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.

MEYDAN GENİŞLETİLECEK

Halen kullanılan mevcut binanın diğer kısımlarının Hükümet Konağı olarak kullanıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Taş, “Yeni Hükümet Konağı ve bizim yeni hizmet binamız tamamlandığında bu bina boşalacak. İlçemizin Cumhuriyet Meydanı’nda belediyemize ait üç katlı iki binamız daha var. Bu binalar mevcut durumda Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdu olarak kullanılıyor. Şu anki binamız boşaldığında, bu binamızı öğrenci yurduna çevireceğiz. Bunun için proje çalışmalarına başladık. İlçe meydanında dönüşüme giderek, öğrenci yurdu olarak kullanılan iki binayı da yıkarak, ilçemizin merkezini modern bir yapıya kavuşturarak meydanımızı genişleteceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X