Büyükorhan turizmle büyüyecek

Büyükorhan Belediye Başkanlığı’nca projelenen ve BEBKA 2015 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında onaylanan ‘Büyükorhan Turizmle Büyüyor’ projesinin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükorhan turizmle büyüyecek

AYDIN KURMUŞ

 

Projenin yüzde 90’ı hibe olarak BEBKA tarafından, yüzde 10’u Büyükorhan Belediyesi tarafından karşılanırken, projenin toplam bütçesi 373 bin 115 TL olacak. Proje kapsamında Büyükorhan Görecik Yaylası’nda otantik kıl çadırları, yapay gölet, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve birçok hizmet alanları oluşturulacak.

EKOTURİZM CANLANACAK

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, bu proje ile amaçlarının ilçede ekoturizmi canlandırmak olduğunu söyledi. Hasan Taş, “Bu proje İlçemiz için çok büyük bir önem arz etmektedir. İlçemiz Görecik Yaylası’nda otantik kıl Yörük çadırları, kamelyalar, piknik masaları, oturma bankları, dış mekân, fitnes parkı ve çocuk oyun parkı ve süs göleti yapılacak, bu çalışma esnasında Görecik Yaylası’nın doğallığı hiçbir şekilde bozulmayacak. Proje tamamlandığında ilçe ve bölge turizmine büyük katkıları olacak” dedi.

EKONOMİK KATKI

Büyükorhan Kaymakamvekili. Mehmet Yıldız da, Görecik Yaylası’na kurulacak bu tesis ile yerli ve yabancı turistin bölgeye çekileceğini ifade etti. Yıldız, “İlçemizin adını ülkemiz ve dünyaya duyurmak, ilçemiz doğal güzelliklerini gözler önüne sermek amacımızdır. Bu proje hem ilçemizin kalkınmasına fayda sağlayacak, ekonomik getirisi olacak, hem de ilçemizin tanıtımını yapacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X