Büyükorhan’da 35 üreticiye kestane fidanı

Başta dağ ilçeleri olmak üzere kırsal kesimde yaşanan göçün önlenmesi yönündeki çalışmalar sürerken, Büyükorhan’da üreticilere kestane fidanı dağıtıldı.

Büyükorhan’da 35 üreticiye kestane fidanı

AYDIN KURMUŞ

Büyükşehir Belediyesi Büyükorhan’da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün projesi çerçevesinde üreticilere kestane fidanı dağıttı. 

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca kabul edilen ‘Kestane Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında 35 üreticiye bin 500 adet kestane fidanı dağıtıldı. 

Dağıtım törenine Büyükorhan Kaymakam Vekili Murat Karaloğlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı yetkilileri, Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hayrettin İnal ile çok sayıda kestane üreticisi katıldı. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş Büyükorhan’ın tarım, hayvancılık ve turizmde gözde ilçe olacağını söyledi. Başkan Hasan Taş, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları sayesinde bölgede yaşam kalitesinin her geçen gün arttığını ifade etti. 

TARIM CANLANACAK

Bursa’nın 17 ilçesinden rakımı en yüksek yerin Büyükorhan olduğunu belirten Taş, “Kestanenin yetişeceği en uygun yer Büyükorhan. Kestane fidanıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. İlçemizin kestane üretimi için oldukça ideal olduğunu düşünüyorum. 2015 yılı mart ayında bin 500 adet kestane fidanı dağıtmıştık. İlk yıl olmasına rağmen ürün alan üreticilerimiz oldu. Bugün de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz’ün de girişimleri ile Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilen proje ile çiftçilerimize kestane fidanı dağıttık. Kestane fidanı, erik fidanı, ceviz fidanı ve çilek fidesi almak suretiyle yöremizde insanlara katkıda bulunuyoruz. Yeni göletlerin yapılmasıyla sulu tarım canlanacak. Büyükorhan kestane, erik ve cevizin merkezi olacak’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X