Büyükorhan’da aromatik üretim

Hububat ürünlerine alternatif bitki arayışında olan Büyükorhanlı çiftçiler, ilçede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine başladı. Bölgede bu yıl çörekotu, ekinezya ve adaçayı da yetiştirilecek.

Büyükorhan’da aromatik üretim

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhanlı çiftçiler alternatif tarım ürünlerine yöneliyor. Hububat ürünlerine alternatif bitki arayışında olan Büyükorhanlı çiftçiler, Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne sunduğu proje kapsamında, ilçede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine başladı. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından, ilk etapta çörekotu, ekinezya ve adaçayı fidelerinin ekim dikim işlemini gerçekleştiren ilçe çiftçilerine teorik ve pratik eğitimler verildi. Yetiştirilen ürünlerin ise pazarlama sorununun bulunmadığı belirtildi. 

KEKİK İLE BAŞLADI

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine ilk 2013 yılında ‘kekik’ yetiştiriciliği ile başladıklarını söyledi. Oldukça karlı olan bu üründen şu an ilçede 86 dekarlık bir alanda yetiştiricilik yapıldığını belirten İnal, “2016 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne sunmuş olduğumuz proje kapsamında bu yıl da çörekotu, ekinezya ve adaçayı bitkilerinin yetiştiriciliğini yapacağız” dedi.

YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR

Büyükorhan çiftçileri tarafından tercih edilmeye başlanılan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin ilerleyen günlerde daha da yaygınlaşması beklenirken, ilçede bulunan Meslek Yüksekokulu’na Tıbbi ve Aromatik Bitki Bölümü’nün açılması ile ilgili girişimlerin de sürdüğü öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X