Büyükorhan’da çiftçiye uygulamalı eğitim

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere aşılama ve budama eğitimi verildi.

Büyükorhan’da çiftçiye uygulamalı eğitim

AYDIN KURMUŞ

 

Büyükorhanlı üreticilere tarım alanında yeni uygulamaları göstermek amacıyla ilçeye bağlı Karalar, Yenice, Karaağız, Mazlumlar ve Danacılar Mahalleleri’nde teknik personel tarafından elma, armut, kiraz, ağaçlarında kullanılan budama ve terbiye sistemleri ile meyve ağaçlarında bahar döneminde uygulanabilen kalem aşı yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Üreticilerin deneyim kazanmaları adına pratik uygulamaların, Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli teknik personelin gözetimi altında takip edildiği belirtildi.

YÖNTEMLER ANLATILDI

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Meyvecilikte budama ve aşı başarısı üzerine etkili faktörler, aşıdan önce el alışkanlığı, aşı macunu yapımı, aşıda bağ şekilleri, aşı ve budama metodları, göz ve kalem aşısı çeşitleri gibi konular, artık Büyükorhanlı üreticiler için dert olmaktan çıkacak. Üreticilerimizin her türlü sorusu ve sorunu kurum personelimizin yardımıyla sahada cevap ve çözüm bulacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X