Büyükorhan’da damızlık koç desteği

Büyükorhan’da Koyunlarda Verimliliği Artırma Projesi kapsamında, 15 yetiştiriceye kura ile yüzde 75 hibeli ‘merinos’ ve ‘kıvırcık’ ırkı damızlık koç desteği verildi.

Büyükorhan’da damızlık koç desteği

AYDIN KURMUŞ

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında uygulanan Koyunlarda Verimliliği Artırma Projesi kapsamında, yüzde 75 hibeli damızlık koçlar kura ile hak sahiplerine teslim edildi.

Proje kapsamında 10 üreticiye 1’er adet merinos ırkı koç, 5 üreticiye ise 1’er adet kıvırcık ırkı koç olmak üzere 15 üreticiye toplam 15 adet damızlık koç verildi. Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “İlçemiz koyun yetiştiriciliği için çok ideal ve Bursa da merkez bölge olma bakımından birçok şartı içinde barındırmaktadır. Koyun yetiştiriciliğinde elit ve damızlık vasfı yüksek olan kuzulara sahip olmak istiyorsak, kullanmış olduğumuz koç çok önemlidir” dedi.

Karacabey TİGEM’den getirilen damızlık koçların piyasa değerinin oldukça yüksek olduğunu belirten İnal, “Bakanlığımız bu değerin yüzde 75’ini kendisi verirken, üreticilerimiz sadece yüzde 25’lik kısmını karşılamıştır. Ayrıca teslim ettiğimiz damızlık koçların niteliği bizleri ve üreticilerimizi sevindirmiştir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X