Büyükorhan’da eğitimli çiftçi dönemi

Büyükorhan’da tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere yönelik ocak ayında başlatılan eğitim seferberliği başarılı bir şekilde tamamlandı.

Büyükorhan’da eğitimli çiftçi dönemi

AYDIN KURMUŞ

İlçedeki 43 köyün tamamına gidilerek yaklaşık bin 100 üreticiye ulaştıklarını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayrettin İnal, gelen talepler doğrultusunda ocak ayından itibaren her salı ve perşembe geceleri tarım ve hayvancılık alanında çeşitli konularda toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti. İnal, ”Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinden çilek yetiştiriciliğine, arıcılıktan ceviz yetiştiriciliğine kadar çeşitli konularda her köyümüzden gelen talepleri değerlendirip daha bilinçli, daha karlı üretim nasıl yaparız bunları konuştuk’dedi. 

YÜZDE YÜZ HİBE

Bazı köylerde alet ekipman konusunda üreticilerin destek beklediklerini de gördüklerini söyleyen İnal, bunlardan taş toplama makinesini projelendirerek Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın desteğiyle yüzde 100 hibe ile aldıklarını belirtti. İnal, ‘İnşallah sırada Süt Soğutma Tankı, Selektör Makinesi ve Malç Serme Makinesi var. Bizleri en çok sevindiren bu süreç içerisinde ise eğitime yoğun katılımın sağlanması oldu. Bundan sonra da  gelen her türlü eğitim taleplerini değerlendirmeye devam edeceğiz’diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X