Büyükorhanda genç çiftçi projelerine yoğun ilgi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2017 yılında uygulanacak olan Genç Çiftçi Projeleri’ne Büyükorhanlı üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükorhanda genç çiftçi projelerine yoğun ilgi

AYDIN KURMUŞ

Projeye katılım sağlamak isteyen çiftçilere yönelik olarak Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya yaklaşık 100 üretici katıldı.

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal tarafından bilgilendirilen çiftçilere proje hakkında yapılması gerekenler anlatıldı. Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, başvuruların 7 Nisan’da başladığını ve 5 Mayıs 2017 Cuma günü son bulacağını kaydetti. İnal, “2016 yılında Köye Dönüş sloganıyla başlatılan proje, 2017 yılında ise Köyde Kalış ifadesiyle yürütülmeye devam edecek” dedi.

DAHA ÇOK ÇİFTÇİYE DESTEK…

Geçmiş yıla göre bazı değişikliklerin olduğunu belirten İnal, “Geçtiğimiz yıl 11 üreticimizi söz konusu desteklemeden faydalandırma imkânımız olmuştu. Bu yıl bu rakamı yukarı çekip daha fazla üreticimizi Genç Çiftçi Projeleri’nden faydalandırmak istiyoruz. 2017 yılında Bakanlığımız büyükbaş sığır ve manda yetiştiriciliği, küçükbaş koyun ve keçi yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi tesisi, bağ, çilek ve diğer üzümsü bitkilerden kurulu kapama bahçe tesisi, açıkta fide, fidan ve süs bitkisi üretimi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi konularına destek verilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X