Büyükorhan’da herkes umutlu

AK Parti’nin en güçlü olduğu ilçelerden biri olan Büyükorhan’da, iktidar hizmetlerini anlatıyor, muhalefetse yoğun göçe dikkat çekerek, halkı uyarıyor.

Büyükorhan’da herkes umutlu

AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, “Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, oylarımızı yüzde 80’e çıkarmamızı istedi. Hizmetlerimizi seçim çalışmalarıyla taçlandırırsak, yüzde 80’i bile geçeriz” diyerek, iddiasını ortaya koyarken, MHP İlçe Başkanı Nusret Türkmen, “Bu seçimden rekor oyla çıkacağız” diye konuştu. CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Sevim de, “Bu seçim bir onur seçimidir. İktidara gereken dersi verelim”  diyerek, ilçe halkına seslendi. 

“İYİ ÇALIŞIRSAK YÜZDE 80’İ GEÇERİZ”

Bugün, dağ yöresindeyiz.

Nüfusu her geçen gün azalan, göçün en yoğun yaşandığı dağ ilçelerinin başında geliyor Büyükorhan.

Büyükorhan’da ilk olarak mikrofonlarımızı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz’a uzatıyoruz.

Sözlerine, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüklerini söyleyerek başlayan Korkmaz, Büyükorhan’ın hizmete ihtiyacı olan bir ilçe olduğunu belirtti.

Bu nedenle teşkilat, bir yandan propaganda çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da ilçenin ihtiyaçlarını tespit ediyorlarmış.

Korkmaz, yerel seçimler öncesi, “Büyükorhan’ı şantiyeye çevireceğiz” sözünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Seçim öncesi verdiğimiz sözü tuttuk. Merkezi hükümetin, Büyükşehir ve Büyükorhan Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında ekipleri çalışıyor. 2015’te, alt yapı ve içme suyu sorunu olan köyümüz, asfaltlanmamış yolumuz kalmayacak. Önümüzdeki dönemde, göletler dehizmete açılacak.”

Korkmaz’a göre, AK Parti’nin, Büyükorhan’da oy sorunu yok.

Çünkü halkın, AK Parti’ye olan ilgisinin  sürdüğünü düşünüyor Korkmaz.

“Bize verilen oyları hizmete dönüştürüyoruz” diyen Korkmaz, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız yüzde 77’lik oyla, Bursa şampiyonu olduk. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, oylarımızı yüzde 80’e çıkarmamızı istedi. Hizmetlerimizi seçim çalışmalarıyla taçlandırırsak, yüzde 80’i bile geçeriz” diyerek sözlerini tamamladı. 

“REKOR OY ALACAĞIZ”

Son yerel seçimleri, çok az farkla kaybeden MHP’deyiz.

MHP İlçe Başkanı Nusret Türkmen, yerli ve milli olarak nitelendirdiği beyannamelerini, halka anlatarak, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

İlçenin, sorunlarına da dikkat çeken Türkmen, göçün, Büyükorhan’ın en büyük sorunu olduğunu belirtti.

“Büyükorhan’da genç insan kalmadı” diyen Türkmen, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin, göçü önlemek için, hiçbir politika üretmediğini ileri sürdü.

Türkmen’in iddiasına göre, hayvancılık bitti, çiftçi perişan, ilçe halkının yüzde 80’i bankalara borçlu.

MHP iktidarında Büyükşehir Yasası’nın iptal edileceğini hatırlatan Türkmen, seçimlerden rekor oyla çıkacaklarını iddia etti.

CHP, 7 HAZİRAN’A ONUR SEÇİM GÖZÜYLE  BAKIYOR 

Son seçimlerde, ilçede varlık gösteremeyen CHP’deyse, bu kez umut hakim.

CHP Büyükorhan İlçe Başkan Yardımcısı Ali Sevim, AK Parti’nin ilçede çok güçlü olduğunu kabul ederek, CHP’nin son seçimde sadece yüzde 12 oy alabildiğini hatırlattı.

Ancak bu tablonun, önümüzdeki seçimlerde değişeceğine inandığını belirten Sevim, yüzde 60 nüfusu, 60 ve 65 yaş üzeri yaşlılardan oluşan Büyükorhan halkının, CHP’nin emeklilerle ilgili seçim vaadine  ilgi gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Büyükorhan teşkilatının, genel merkezleri tarafından yok sayıldığını iddia eden Sevim, “Son kongrede sandıktan çıkan adayı tamamen yok saydılar. Adaylarının tamamı, anti demokratik yollarla belirleniyor” diye konuştu.

İlçenin göç sorununa da değinen Sevim, “10 yıl sonra, mezaarlıklarada Fatiha okuyacak kimse bulamayacağız “diyerek, ilçe halkına seslendi:

“Bu seçim bir onur seçimidir. İktidara gereken dersi verelim.”  

Halkın görüşü

-Sorun yok, hayatımızdan memnunuz. Bu devlet gibi bir devlet bir daha gelmez. 

-Milletvekili listesinde kim var bilmiyoruz.

-Büyükorhan’ın durumu perişan, fabrika yapılsın.

-Çok sorun yok. Hayatımızdan memnunuz. 

-Herkes vadediyor. Yapabilirler mi bilmem. 

-Talebimiz çok ama yerine gelmiyor.

-Büyükorhan’da adliyemiz vardı gitti ve köy ilçemiz köy gibi oldu. 

-CHP’den Erkan Aydın ve MHP’den Kadir Koçdemir’i tanıyorum. Diğerlerini bilmiyorum.

-Büyükorhan halkı, listelerinde dağlı aday olmadığı için AKP’ye tepkili.

-İşsizlik ve hukuka güvensizlik en temel sorunumuzdur, muhalefetin talepleri olumlu.

-Köylere hizmet gelsin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X