Büyükorhan’da kurbanlıklar pazara indi

Kurban Bayramı yaklaşırken Büyükorhan’daki kurban pazarı da hareketlendi. Büyükorhan’da küçükbaş kurbanlıklar bin 50-bin 500 lira arasında fiyatla satışa sunuldu.

Büyükorhan’da kurbanlıklar pazara indi

AYDIN KURMUŞ

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala Büyükorhan’da hayvan pazarı hareketlenirken, yetiştiriciler ilçede kurulan pazara kurbanlık hayvanlarını getirmeye başladılar. Kurbanlık fiyatlarında bu yıl geçen yıla göre artış gözlenirken, fiyatlarda 200 ila 300 TL arasında fiyat farkı göze çarpıyor. Geçen yıl bin TL’ye satılan bir kurbanlık bu yıl bin 200 ile bin 300 TL arasında değişiyor.

İlçede yetiştiricilik yapan Yaşar Öztürk, “Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl biraz daha arttı. Yem pahalı. Girdi maliyetleri artınca, fiyatlarda da artış oluyor. Geçen sene 35 kiloluk bir hayvanı ortalama bin ila bin 100 TL civarında satarken, bu yıl aynı kilodaki bir hayvanın fiyatı bin 400 ila bin 500 TL civarında. Biz de fiyatların böyle olmasını istemezdik, ama maliyetlerin artması fiyatlara da yansıyor. Biz fiyatlar konusunda karşı tarafı da üzmeden anlaşabiliyoruz’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X