Büyükorhan’da süt sığırcılığı kursu

Büyükorhan’da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İş-Kur destekli ‘Süt Sığırcılığı Kursu açıldı. Yoğun ilgi olan kursa katılanların önemli kısmı bayanlardan oluşuyor.

Büyükorhan’da süt sığırcılığı kursu

AYDIN KURMUŞ

 

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, Bursa İş-Kur, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteğiyle ilçeye bağlı Aktaş, Danaçalı, Erecek ve Balaban Mahalleleri’ndeki 100 kursiyerin katılımı ile toplam 320 saat sürecek Süt Sığırcılığı Kursu açıldığını bildirdi. 

Kursun günde 8 saat olarak toplam 10 gün süreceğini belirten İnal, kursla hayvancılığın geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha karlı ve verimli yapılabilmesi amacıyla yeni teknolojiyi kullanmasını bilen çiftçilerin yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti. İnal, yoğun ilgi olan kursa katılanların önemli bir kısmının bayan olduğunu söyledi.

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Büyükorhan hayvancılık için ciddi potansiyel vaadetmektedir. Biz bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi, müdürlüğümüz imkânları ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. Kurs programı kapsamında süt sığırlarında bakım ve besleme, laktasyon dönemi, suni tohumlama, gebelik, sağım hijyeni ve teknikleri konusunda teorik ve pratik bilgiler verilmekte’ diye konuştu.

Büyükorhan’ da dört mahallede açılan kursların sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur ve Tarım Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X