Büyükorhan’da tanıtım atağı

BEBKA tarafından desteklenen ve Büyükorhan’ın adının daha fazla duyurulması için amaçlanan proje tamamlanmak üzere.

Büyükorhan’da tanıtım atağı
AYDIN KURMUŞ 

Büyükorhan Belediyesi tarafından projelendirilerek Bursa, Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ‘Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi’ yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Proje kapsamında desteklenen Görecik Yaylası’ndaki uygulamalarla ilgili  kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıda yapılan çalışmalarla ilgili görsel olarak bilgiler verildi.

Belediye Düğün Salonunda yapılan kapanış toplantısına  Kaymakamı İlhan İlkan, Belediye Başkanı Hasan Taş, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, daire amirleri, belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Çalışmalarla iligili bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Taş, bugüne kadar birçok çalışmanın başarıyla tamamlandığını söyledi.

Başkan Taş, ‘Proje kapsamında bu güne kadar piknik masaları yenilendi, gece aydınlatması için ışıklandırma yapıldı, çocuk oyun grupları kondu ve projenin en önemli bölümünü oluşturan 12 adet kıl Yörük çadırı da Görecik Yaylasında kuruldu. Proje kapsamında ayrıca 1 dönümlük alanda yapay gölet yapıldı’ dedi. 

TOPLAM 500 BİN TL 

 

Projenin yöreye çok büyük bir fayda sağlayacağını ifade eden Başkan  Hasan Taş, amaçlarının Görecik Yaylası’ndaki tesisle yerli ve yabancı turistlerin ilçeye çekmek olduğunu belirtti.

Taş projenin toplam bütçesinin de 500bin lira olduğunu açıkladı. Başkan Taş, ‘Proje 500 bin TL tutarında, bunun yüzde onluk kısmını Belediye olarak biz, geri kalan yüzde doksanlık kısmını ise BEBKA karşıladı. Bu çalışmalar sırasında Görecik Yaylası’nın doğallığı hiçbir şekilde bozulmadı. Proje ilçe ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, maliyetin büyük bir kısmını karşılayan BEBKA yetkililerine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X