Büyükorhan’da Yörük ve Türkmen festivali

Büyükorhan’da 12. Görecik Yaylası Yörük ve Türkmen Şenliği Festivali, renkli konserlerle başladı.

Büyükorhan’da Yörük ve Türkmen festivali

İlçedeki pazaryerinde düzenlenen şenliğin konser öncesi program Kınık İlkokulu Halkoyunu ekibi gösterileriyle büyük beğeni topladı. Acılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükorhan’ın turizm, tarih, ekonomi, tarım ve hayvancılık ile sosyal ve sportif projelerle kalkındırmak, göçü tersine döndürmek için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Taş, ‘ Görecik Yaylası’nda gerçekleştirdiğimiz festivalimizle Büyükorhan halkını bir araya getirerek, konserlerle keyifli bir gün geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

BİRLİKTE OYNADILAR

Konuşmanın ardından sahne alan sanatçılar Selma Yavuz, Çakır Ozan ve Fatoş Kadıoğlu, seslendirdiği şarkılarla Büyükorhanlıları coşturdu. Konser esnasında Belediye Başkanı Hasan Taş ile ilçe muhtarları, yöre oyunları oynayarak büyük alkış aldı. Festival, Görecik Yaylası’nda lise öğrencileri tarafından bin fidan dikimi, folklor gösterileri, sanatçılar Murat Can Polat, Seyhan Güler ve Mersinli İsmail Grubu konserleriyle devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X