Büyükorhan’ın su ve trafik sorunu çözülüyor

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, ilçenin yıllardır temel sorunları arasında bulunan içme suyu ve trafik sorununu çözmek amacıyla, yapılması planlanan çevreyolu ve içme suyu projeleriyle ilgili ihalelerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Büyükorhan’ın su ve trafik sorunu çözülüyor

AYDIN KURMUŞ

İlçenin en büyük sorunlarından biri olan içme suyu sorununu çözmek için yapılan girişimlerden sonuç aldıklarını belirten Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, “2013 yılında DSİ nezdinde yapmış olduğumuz girişimin sonucunu aldık. DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü, ilçemizin içme suyu sorununu çözmek için Kocadere Mevkii’nde yapmayı planladığı içme suyu göleti yapım işini geçtiğimiz hafta ihale etti. İhaleyi alan firma ile DSİ arasında önümüzdeki günlerde imzalanacak olan sözleşme ile yer teslimi yapılarak içme suyu göleti yapım işi en kısa zamanda başlanacak. İlçemizin kanayan yarası haline gelen içme suyu sorunu, bu şekilde çözüme kavuşmuş olacak. İçme suyu göletinden ayrıca sulama içinde faydalanılacak” dedi.

ÇEVREYOLU PROJESİ…

Belediye olarak ilçenin bir diğer sorunu olan çevreyolu projesini de ihale ettiklerini belirten Hasan Taş, “Projede belirtildiği üzere çevre yolu iki şekilde yapılacak. Birisi ilçenin hemen Bursa yönünden girişinde mezarlık kenarından başlayarak Yenice Mahallesi yoluna çıkacak. İkincisi ise su deposu yanından Hocahasan Mahallesi’ni çevreleyerek yine Yenice Mahalle yoluna kadar uzanacak. Çevre yolu toplamda 3 bin 650 metre uzunluğunda olacak ve 15 gün içerisinde yer teslimi yapılarak, 180 iş gününde tamamlanacak” diye konuştu.

Çevreyolunun tamamlanmasıyla ilçede uzun yıllardır her geçen gün büyük bir sorun haline gelen trafik sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacağını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Taş, “Çevreyolu eksikliği nedeniyle ilçe merkezinden geçen yolu kullanmak zorunda kalan ve trafiğin tıkanmasına neden olan ağır vasıtaların da ilçeye girişi yasaklanarak, çevreyolunu kullanmaları ve bu sayede trafiğin rahatlatılması sağlanmış olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Proje ile birlikte çevreyolunun geçtiği güzergâhta bulunan derenin de ıslah edileceğini ifade eden Hasan Taş, “Bu çevreyolu ve dere ıslahı için yaklaşık 10 milyon TL tutarında bir proje maliyeti olacak. Ancak biz bu projeyi AB destekli olarak yapacağımız için, maliyetin yüzde ellisi Avrupa Birliği tarafından karşılanacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X