Büyükorhanlı çiftçiye tarımsal yenilik projesi

Geçiminin büyük bir kısmını çilek üretimi yaparak sağlayan Büyükorhan çiftçisine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yeni bir çilek çeşidi kazandırıldı.

Büyükorhanlı çiftçiye tarımsal yenilik projesi

AYDIN KURMUŞ

Florin çeşidi olan çileğin, diğer çeşitlere göre daha sağlam ve daha çok ürün verdiği ifade edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, Büyükorhanlı üreticilere alternatif ürünler bulmak için çalıştıklarını ve tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması kapsamında Florin çeşidi çilek türünü üreticilere kazandırdıklarını belirtti.

Florin çeşidi çilek fidesinin dekara yaklaşık 10 ton ürün verdiğini belirten Hayrettin İnal, “Yediveren cinsi olan Florin çeşidinden yılın büyük bölümünde ürün alınmakta. İlçemizde çilek üretimi yapan çitçilerimiz kendi imkânları ile ilk etapta 6 bin adet çilek fidesi alarak İlçe Müdürlüğümüz’de görevli teknik elemanların gözetiminde dikim işlemlerini gerçekleştirdi. Ümit ediyorum ki, Florin çilek fidesinin Bursa tarımına önemli katkıları olmakla birlikte, yöre çiftçisine de ekonomik olarak büyük bir getiri sağlayacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X