Büyükorhanlı üreticiye büyükbaş hayvan desteği

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Büyükorhanlı üreticilere 30 bin TL hibeli toplam 240 bin TL değerinde olan 48 adet büyükbaş hayvan teslim edildi.

Büyükorhanlı üreticiye büyükbaş hayvan desteği

AYDIN KURMUŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamındaki projeden 8 genç çiftçi faydalanırken, bu çiftçilere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 6’şar adet toplam 240 bin TL değerinde büyükbaş hayvan verildi. 

3 YIL TAKİP EDİLECEK…

Dağıtım törenine Büyükorhan Kaymakam Vekili Muhammed Kaya, Belediye Başkanı Hasan Taş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal ve Büyükorhanlı üreticiler katıldı. Geri ödemesiz olarak uygulanan proje, 3 yıl boyunca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından takip edilecek. Bu süre içinde çiftçiler hayvanlarını hiçbir şekilde elinden çıkartamayacak. 

Büyükorhan Kaymakam Vekili Muhammed Kaya, özellikle köyden kente olan göçün durdurulması ve gençlerin kendi işlerinin patronu olması bakımından projenin ilçeye yarar sağlayacağını kaydetti. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da, hayvancılığın Büyükorhan’ın olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, Genç Çiftçi Projesi’nin ilçede 2 yıl daha uygulanmaya devam edileceğini söyledi.  Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal ise, projenin takipçisi olarak ilçeye yeni projeler kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X