Büyükorhanlı yetiştiriciye damızlık koç dağıtımı

Büyükorhan’da, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan 9 yetiştiriciye, 9 baş kıvırcık koç dağıtımı yapıldı.

Büyükorhanlı yetiştiriciye damızlık koç dağıtımı

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhanlı yetiştiricilere damızlık koç dağıtımı yapıldı. İlçede Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteğiyle üreticilere damızlık koç verildi. Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal ve çok sayıda koyun yetiştiricisi katıldı.

Proje kapsamında koyun ve keçilerde verimliliği arttırmak için yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımı ile kan değişiminin sağlanarak, işletmelerin mevcut verimliliğinin arttırılması amaçlanıyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan 9 yetiştiriciye, 9 baş kıvırcık ırkı koçun teslimini yaparak, projenin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X