Büyükşehir Belediyesi’nden Atık Uyarısı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca, inşaatlardan çıkan hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak ve yasadışı…

Büyükşehir Belediyesi’nden Atık Uyarısı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca, inşaatlardan çıkan hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak ve yasadışı olarak kent çevresine atan şahıs ve şirketlere uyarı yapılarak, “Büyük cezalar ödersiniz” denildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada, “Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının oluşturduğu sorunların başında, çevre kirliliğine sebep olan bu atıkları yasadışı yollarla kentin çeşitli noktalarına atarak şehri kirleten kişi ve işletmeler gelmektedir. Bu işletmelere ciddi ceza uygulamaları yapılacaktır.” denilerek uyarıda bulunuldu. Erzurum’da, son yıllarda hızlı bir yapılaşma yaşandığı ve yüzlerce inşaatın birbiri ardına yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi; “Bu inşaatlardan çıkartılan hafriyat toprağı ve inşaat atıklarının bu iş için ayrılan yerlere kanun ve yönetmeliklerle belirlenen yollarla atılması ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Denetim birimlerimizin kontrollerini daha da sıklaştıracak. Tüm hassasiyetimize rağmen bilinçsiz ve yaşadığı kente saygısı olmayan bazı kişi ve firmalar bu atıkları gelişi güzel yerlere atarak kenti kirletmekte ve bu atıklar çevre kirliliğinin de ötesinde kanalizasyon ve su kanallarını da tıkayarak büyük zararlara neden olmaktadır. ’Hafriyat Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ ile ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi , ’Çevre Kanunu Ve Kabahatler Kanunu’nda bu suçu işleyenlere karşı büyük cezalar öngörülmektedir. Atık ve artıklarını, bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerlerin dışına atan gerçek kişiye 189 TL ile 5.792 TL arası, tüzel kişiye ise 189 TL ile 9.659 TL arası para cezası uygulanmaktadır. Hiçbir şekilde bu suçu işleyenlere müsamaha gösterilmeyecektir. Yaşadığı kenti kirletenlere en ağır cezalar uygulanacaktır.” Vatandaşa da Büyük Görev Düşüyor Başta muhtarlar olmak üzere, halkın da bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, “Mümkünse, kenti kirleten bu kişi ve firmaları tespit ettiğinizde fotoğraflayıp bize bildirmelerini bekliyoruz. Sonuçta bu insanlar bizim ve çocuklarımızın yaşadığı ortamı kirletip hepimize zarar veriyorlar.” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X