Büyükşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri karla mücadelede 24 saat esasıyla 28 ekiple görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri karla mücadelede 24 saat esasıyla 28 ekiple görev yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler bin 809 kilometre kapalı yola müdahale etti. Balıkesir’in Karesi ilçesinde 34 kırsal mahalle yolu, Altıeylül ilçesinde 40 kırsal mahalle yolu, Savaştepe’de 12, Susurluk’ta 29, Bigadiç’te 40, Kepsut’ta 31, Dursunbey’de 27, Sındırgı’da 39, Manyas’ta 14, Burhaniye’de 4, Edremit’te 2, Havran’da 12, Bandırma’da 11, İvrindi’de 29 kırsal, Balya’da 22 ve Gönen ilçesinde 26 kırsal mahalle yolu olmak üzere toplamda 372 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekiplerin müdahalesi ile kapanan tüm yollar kullanıma açıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı toplam 28 ayrı ekibin 24 saat esası ile aralıksız olarak sürdürdükleri karla mücadele sürecinde, acil sağlık hizmeti veren 112 Acil Yardım ekiplerine gelen ihbarlar doğrultusunda da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından aciliyet içerdiği belirtilen yollara öncelik verildi ve acil hastalara ulaşılması sağlandı. Açılan yollarda ulaşılan hasta vatandaşlar da Büyükşehir Fen İşleri ekiplerince evlerinden alınıp en yakın sağlık ekiplerine ulaştırılarak hastanelere nakilleri sağlandı. Ayrıca, çalışmalar sırasında cenazesi olan vatandaşlardan gelen ihbarlara da öncelik verildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından güç durumda olup yardım isteyen vatandaşların cenazelerinin mahallelerine ulaştırılması sağlandı. Öte yandan, ana arterlerde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da sürekli olarak devam ettirildi. Fen İşleri Dairesi yetkilileri, bu sezon karla mücadele kapsamında şu ana kadar toplamda bin 150 ton tuz harcandığını bildirdi. BAŞKAN UĞUR EKİPLERİ KUTLADI Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, karla mücadelede gösterilen başarılı çalışmalarından dolayı Fen İşleri Dairesine bağlı tüm ekipleri kutladı. Başkan Uğur, yoğun kar yağışı sonrasında kapanan özellikle kırsal mahalle yollarında 7/24 esasıyla aralıksız çalışarak yolları tekrar ulaşıma açan ekiplerin gayretlerini takdirle karşıladığını belirterek emeği geçen tüm Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür etti. Başkan Uğur, karla mücadelede en başından beri tüm ekip ve ekipmanların seferber edildiğini, neticede başarılı bir çalışma yapıldığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X