Büyükşehir desteğiyle dağ yöresinde hayvancılık gelişiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın gelişmesi için Büyükorhan’da hizmete açtığı tesise Amerika’dan limusin ve şarole ırkı 174 adet düve getirdi.

Büyükşehir desteğiyle dağ yöresinde hayvancılık gelişiyor

Sektörde ‘üstün ırk’ olarak kabul edilen ve etçil olmalarıyla tanınan düveleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yetiştirilecek hayvanlarla et piyasasını dengede tutmak ve bölge üreticisini desteklemek istediklerini söyledi. Köyden şehre göçü engellemek istediklerini ifade eden Başkan Recep Altepe, “Bu düveler üstün ırk limusin ve şarole cinsinden. Bunlarla burada artık bir üretim merkezi oluşturduk. Bu merkezimizde artık düveler gelişecek, büyüyecek daha sonra çoğalmış olacak. Hedefimiz buradan piyasaya kaliteli et sunabilmek ve et fiyatlarının düşmesi konusunda katkı sağlayabilmek. Asıl amaç ise hayvancılıkla uğraşan hemşerimize destek olmak. Onun için bu merkezi açtık” dedi.

Recep Altepe, damızlık düve üretim tesisinin büyümeye elverişli bir bölgeye kurulduğunu belirtti. Gelen taleplere ve oluşturulan pazara göre yapılacak ek yatırımlarla birlikte kapasitenin istenilen seviyeye çekilebileceğini vurgulayan Başkan Recep Altepe, talep eden vatandaşlara buradan hayvan satışlarının olabileceğini ifade etti. Devam edecek yatırımlarla birlikte dağ bölgelerindeki hayvancılığı daha etçil ve verimli cinslere kaydırmak istediklerini anlatan Başkan Altepe, “Bu düveler beslenmelerine göre en fazla et alabilen cinsten. Çok yüksek verimle sahipler. Onun için merkezimizi kurduk ve bunları ithal ettik. Şimdi tek hedefimiz bu ırkların burada çoğaltılması ve üreticimizin desteklenmesi. Tüm çiftçilerimiz, üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılan yatırımın dağ bölgelerinin kaderini değiştireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X