Büyükşehir düğmeye bastı! 17 ilçede yapılacak

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 17 ilçeye bağlı kırsal mahallelerde asfalt çalışması yapacağını aktarıyor.

Büyükşehir düğmeye bastı! 17 ilçede yapılacak

Aydın, köşesinde şu bilgileri aktardı:

Belediyelerimiz için yazın en sıcak günleri, soğuk asfalt dökmek için değerlendirecek en önemli dönemdir. Belediyelerimiz bu kısa dönemi verimli kullanabilme adına aylar öncesinden hazırlıklar, plan ve programlar, ihaleler yapar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin soğuk asfalt programı işte tam da bu dönemde hızlanıyor.

Eskiden kırsala İl Özel İdaresi’ne bağlı Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin döktüğü soğuk asfaltı artık 6360 Sayılı Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Bursa’da da bu kapsamda aylar öncesi ihaleler yapıldı.

Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri bu yıl 17 ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki atacakları asfalta erken başladı. Altyapısı hazır olan mahalle yollarında soğuk asfalt dökme işlemi sürüyor.

Eylül sonun kadar kırsalda çok sayıda mahalle ve grup yolunun asfaltlanması bekleniyor. Sıcak asfalt programında olmayan mahallelerin yolları bu üç aylık süreçte soğuk asfaltla kaplanıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Bursa’nın kırsalındaki hemen tüm ilçelerde bu kapsamda hummalı bir çalışma yürüttüklerini görmek sevindirici. Bu süreçte bozulan, ve deforme olan soğuk asfalt tamirlerinin de yapıldığını biliyoruz.

Sonbahara kadar Bursa’nın kırsalında önemli miktar yolun asfaltla kaplanması bekleniyor.

Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne merkezden ve kırsaldaki mahallelerden en fazla talep, sıcak asfalt dökümü için geliyor. Ulaşım bütçesine ayrılan kaynağın büyük bir bölümü de sıcak asfalta ayrılıyor.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X