Büyükşehir finale koşuyor: 3-1

Bursa ekibi, Almanya’da 3-0 mağlup ettiği Rote Raben Vilsbiburg takımını evinde de 3-1 mağlup etti ve adını CEV Challenge Cup’ta yarı finale yazdırmayı başardı.

Büyükşehir finale koşuyor: 3-1

RECAİ UYSAL

Voleybolda CEV Challenge Cup çeyrek final rövanş maçında Büyükşehir Belediyespor, evinde Almanya’nın Rote Raben Vilsbiburg Takımı’nı 3-1 mağlup ederek adını yarıfinale yazdırdı ve tarihi bir başarıya imza attı. 

Rakibiyle Almanya’da oynadığı ilk maçı 3-0 kazanarak tur için avantaj yakalayan Bursa ekibi, son 4 takıma kalabilmek için Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karşılaştığı rakibi karşısında ilk 2 seti 25-22 ve 25-23 alarak yarıfinal biletini cebine koydu. Yeşil beyazlılar, karşılaşmanın üçüncü setinde ise rahat bir görüntü sergiledi.

RAKİP YİNE ALMAN

Kupada daha önce Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna temsilcilerini 3-0’lık skorlarla saf dışı bırakan Büyükşehir Belediyespor, Alman rakibi karşısında müsabakanın 3. setini ise 25-21 kaybetti. Formalite niteliği taşıyan son bölümünde sıkıntı yaşamayan Bursa ekibi, 4. seti 25-18 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı ve yarıfinale yükseldi. 

Bursa ekibi, yarıfinalde yine bir Alman takımı ile karşı karşıya gelecek. Yarıfinalde Almanya’nın Schweriner takımıyla karşılaşacak Bursa ekibi, rakibiyle ilk maçı 25 Mart’ta deplasmanda, rövanşı ise 29 Mart’ta Bursa’da oynayacak. 

İLK KEZ SET VERDİ

Büyükşehir Belediyespor CEV Challenge Cup’ta bu sezon oynadığı maçlarda ilk kez set kaybetti. Daha önce Avusturya’nın Graz takımını 2 maçta da 3-0’la geçen, Çek Cumhuriyeti’nin Olomouc takımı karşısında da 3-0’lık maçlarla tur atlayan Bursa ekibi, Ukrayna’nın Orbita takımını da 3-0’lık maçlarla elemeyi başarmıştı. Alman rakibi karşısında da ilk maçı 3-0 kazanan yeşil beyazlılar, dünkü maçı 3-1 alarak bu sezon oynadığı 8. maçta ilk kez set kaybetmiş oldu.

ALTEPE DE İZLEDİ

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Büyükşehir Belediye ve Büyükşehir Belediyespor Başkanı Recep Altepe de izledi. Karşılaşmayı büyük heyecanla takip eden Başkan Altepe, alınan sonuçla da büyük sevinç yaşarken, sporcuları da tebrik etti.

PANKARTLI DESTEK

Büyükşehir Belediyespor’un dünkü karşılaşmasına Bursalı taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma boyunca bayan smaçlara destek veren taraftarlar maç öncesinde de oyunculara açtıkları pankartla jest yaptılar.

SALON: Cengiz Göllü

HAKEMLER: Nicolae Cristea (**) Aleksandar Petrovic (**)

SETLER: 25-22, 25-23, 21-25, 25-18

SÜRE: 99 dakika (25, 28, 24, 22)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: İpek (***) Seda (***) Rivera (***) Milos (***) Meryem (***) Pena (***) (Aylin-libero ***, Duygu ***, Selen ***

ROTE RABEN VİLSBİBURG: Richey (**) Sajdova (**) Luasec (***) Stigrot (**)  Dobi (**)  Elwassimy (**) (Pogany-libero  *, Olivera *, Oosterveld *)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X