Büyükşehir finale yürüyor: 3-0

Bursa ekibi, CEV Challenge Cup çeyrek final ilk maçında Alman ekibi Rote Raben ekibini deplasmanda set vermeden geçerken, bu sezon Avrupa’da oynadığı 7. maçı da 3-0’lık sonuçla almayı başardı.

Büyükşehir finale yürüyor: 3-0

RECAİ UYSAL

Voleybolda CEV Challenge Cup çeyrek final ilk maçında Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Almanya’nın Rote Raben takımını 3-0 mağlup etti. Vilsbiburg Balsporthalle Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayamayan Bursa ekibi, ilerleyen bölümde file önündeki üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. 

Müsabakanın ilk setini 25-19 alan yeşil beyazlılar, ikinci sete ise iyi başladı. İlk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya ise 16-12 önde giren Büyükşehir Belediyespor, basit hatalar yapsa da seti 25-22 alarak durumu 2-0’a getirdi.

RÖVANŞ 11 MART’TA

Vilsbiburg ve çevre kentlerde yaşayan yaklaşık 200 Türk taraftarın da destek verdiği Bursa ekibi, üçüncü sete de etkili başladı. İlk teknik molaya 8-5 üstün giren yeşil beyazlılar, ilerleyen bölümde sıkıntı yaşasa da ikinci teknik molaya da 16-13 önde girmeyi bildi. Karşılaşmanın üçüncü setinden de 25-18 üstün ayrılan Büyükşehir Belediyespor, çeyrek final ilk maçından 3-0’lık galibiyetle ayrılmayı bildi. 

Karşılaşmanın rövanşı 11 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Bursa’da oynanacak. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’ndaki maçtan Bursa ekibi galip ayrılırsa adını yarıfinale yazdıracak. Müsabakayı Alman ekibinin kazanması halinde ise tur atlayan ekibi 15 sayılık altın set belirleyecek.

Yalnız bırakmadılar

Vilsbiburg Balsporthalle Salonu’nda oynanan karşılaşmada yaklaşık 200 Türk taraftar da Büyükşehir Belediyesporlu voleybolculara destek verdi. Vilsbiburg kasabası ve çevre kentlerde yaşayan gurbetçiler, karşılaşma boyunca takıma destek verirken, müsabakayı Bursa ekibinin kazanmasıyla da büyük sevinç yaşadılar.

Büyükşehir Belediyesporlu voleybolcular da maç sonunda galibiyet sevincini Türk taraftarlarla birlikte yaşadı.

Başkonsolos Koç da izledi

Karşılaşmayı izleyenler arasında Almanya Münih Başkonsolosu Mesut Koç da vardı. Bursa Kelesli olan Koç karşılaşma boyunca oldukça heyecanlanırken, galibiyet sonrası sevinç yaşadı. Başkonsolos Mesut Koç, müsabakayı Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Koordinatörü Ersin Yılmaz ile birlikte izledi.

Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık, karşılaşma sonrasında kendilerini yalnız bırakmayan Almanya Münih Başkonsolosu Mesut Koç’a plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X