Büyükşehir için yasayı bekliyor

Büyükşehir adaylığıyla ilgili tartışmalara değinen Bozbey, “ Yerel yönetimlere ilgili yapılandırma yasası birkaç gün içinde meclise gelecek. O yasa çıktıktan sonra Büyükşehir adaylığı ile ilgili değerlendirme yapacağım” dedi. 

Büyükşehir için yasayı bekliyor

SEYİT GÜNDOĞAN

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı kararını, yerel yönetimlere ilgili yapılandırma yasasının yürürlüğe girmesinden sonra vereceğini açıkladı. Olay Medya’yı ziyaret ederek, yönetici ve yazarlarla sohbet eden Başkan Bozbey, Büyükşehir adaylığından, yeni yerel yönetim modeline, kentin geleceğinden, ulaşımına kadar önemli mesajlar verdi. Yerel yönetimlere ilgili yapılandırma yasasının birkaç gün içinde meclise geleceğini hatırlatan Bozbey, “O yasa çıktıktan sonra Büyükşehir adaylığı ile ilgili değerlendirme yapacağım” diye konuştu. 

“RADİKAL KARARLAR GELEBİLİR”…

İktidar partisinin yeni yasayla, mevcut başkanlık sistemine uygun bir yerel yönetim modeli oluşturma gayreti içinde bulunduğunu ve bu yönde radikal kararların çıkabileceği yönünde duyumlar aldığını belirten Bozbey, “Görünen o ki bin 380 civarındaki belediye sayısı oldukça azalacak. Tamamı Büyükşehir olacak diye tahmin ediyorum. İlçelerin yetkilerinin bir kısmını Büyükşehir’e devredilmesi olabilir, kaymakamlıklar kaldırılabilir. Büyükşehir daha güçlü konuma gelebilir. Bizim de talebimiz tam tersi yönde. İlçelerin güçlenmesi lazım. Büyükşehir’in sistemli iş yapabilmesi için ilçelerin güçlendirilmesi gerekiyor. Büyükşehir’in, koordinasyonu sağlayan, kenti temsil eden koordinatör belediye olması lazım. Bu konuda ilçe belediyelerinin hem idari, hem teknik, hem de mali yönden güçlendirecek mekanizmaların oluşmasını savunuyoruz” diye konuştu.

“AKTAŞ’LA HİZMETE BAKIŞ AÇIMIZ YAKIN”…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile hizmete bakış açılarının yakın olduğunu vurgulayan Bozbey, “Recep Altepe’yle çok eskilere dayanan dostluğumuz var. Hizmete bakış açımız farklı olabilir. Kişisel anlamda ikisiyle de görüşüyorum. Alinur başkanla hizmete bakış açımız yakın. Kentin içindeki yoğunluğu azaltacak projeler geliştirilmeli. Bu kentin ona ihtiyacı var. Kentin içini yoğunlaştırarak kenti yaşanmaz hale getirmek doğru değil. Bunu Doğanbey’de gördük. Biz zamanında Recep başkana ‘Doğanbey’i orman yapın, yüzyıllarca anılırsın’ diye yalvardık. Hangi kente girerseniz girin yolun girişinde o kentin silueti görünür. Mustafa Kemal Atatürk Yalova’dan gelirken, ‘Öyle bir yol yapın ki Ulucami direkt Yalova Yolu’ndan gözüksün’ demiş. Yalova Yolu, Fomara Caddesi’ne direkt bağlıymış baştan ama siyasiler daha sonra kaydırmışlar” dedi.  

BURSA’YI METRO KURTARIR”

Ulaşımın Bursa’da kangren haline geldiğinin altını çizen Bozbey, “Bu kentin daha önce yapılmış olan master planı var. Kavşaklara varıncaya kadar ulaşımın nasıl olması gerektiği hem lastik tekerlekli, hem demiryolu hattımıza kadar hepsi planlanmıştı. O plana uyulsaydı nefes alırdı trafik. Demiryolu açısından baktığımızda Bursa’yı kurtaracak olan metrodur. Hafif raylı sistem değil. 1999’da panlanan 17 kilometrelik hafif raylı sitemin için ‘10 km olsun ama yeraltında metro olsun diye önerdim ama ihalesi yapılmıştı. Yalova Yolu’nda tramvay da yanlış. Keşke metro olarak başlasaydı” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X