Büyükşehir kritik virajda

Altın kızlar, Avrupa’da tur, ligde ilk 4’ü kaçırmak istemiyor. Hem Avrupa’da hem de ligde zorlu bir döneme girdiklerini söyleyen Başantrenör Jan de Brandt, ‘Bratislava maçını kazanıp avantaj elde etmek istiyoruz’ dedi.

Büyükşehir kritik virajda

RECAİ UYSAL

Voleybol CEV Challenge Kupası 2. Tur ilk maçında bugün EU Slavia Bratislavia ile karşılaşacak Büyükşehir Belediyespor avantajlı bir skor elde etmek isterken, Başantrenör Jan de Brandt, ‘Zorlu bir rakiple karşılaşacağız’ dedi.

Ligde ve Avrupa’da kritik bir virajda olduklarını belirten tecrübeli teknik adam, ‘Kısa sürede ligde kaderimizi belirleyebilecek maçlara çıkacağız. Avrupa’da da yolumuza devam etmek istiyoruz. Bundan önce Bacau ile 2 maç yaptık. Ancak, Bratislava ile Bacau’dan daha zor maçlar oynayacağız. Çok daha iyi konsantre olmamız gerekiyor’ diye konuştu.

HATALARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bratislava’nın genç oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ifade eden Belçikalı çalıştırıcı, ‘Bundan önceki turda Graz’la oynadıkları iki maçı da kazandılar. İyi oyunculara sahipler. Ancak, biz de kazanmak için oynayacağız. Pasör çaprazlarının iyi olduğunu biliyorum. Biz de iyi servis atıp rakibin direncini kırmaya çalışacağız. Servis karşılama problemleri var çünkü. Onların hatalarını değerlendirmek için uğraşacağız. Umarım Bursa’ya istediğimiz sonuçla döneriz’ dedi.

YÜKSEK SEVİYEDE MAÇLAR

Ligde de önemli maçları olduğunun altını çizen Jan de Brandt şunları söyledi:

‘Sonuçta ligimizin seviyesi yüksek. Ayrı bir seviyede maç. Yüksek seviyede bir maç olacak. Eczacıbaşı maçını kaybettik ama kötü değildik. Bundan sonraki maçımız daha avantajlı. Lige dönünce Galatasaray, Seramiksan ve Trabzon ile oynayacağız. Daha avantajlı bir maç programımız var. Takımda çok iyi bir hava var. Bu maçı kazandıktan sonra kazanma alışkanlığımızı yeniden kazanacağımızı düşünüyorum. Avrupa önemli ama pazar günü Galatasaray’la daha önemli bir maç oynayacağız. Galatasaray’ı ilk maçta 3-2 yendik. Şimdi kendi evinimizde oynayacağız. Sıralama için önemli bir maç olacak.’

***

Büyükşehir avantaj arıyor

CEV Challenge Kupası ilk turunda Romanya’nın Bacau takımı safdışı bırakan Büyükşehir Belediyespor, bugün Slovakya’da EU Slavia Bratislava’ya konuk olacak. Tur ilk maçında deplasmanda oynayacağı maçı kazanıp Bursa’ya avantajlı dönmek isteyen Bursa ekibi, gözünü galibiyete dikti. Sportova Hala Mladost Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Bosna Hersek’ten Adnan Kolos ile Makedon Zdravko Zdraveski hakem ikilisi yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı ise 8 Şubat’ta Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X