Büyükşehir Meclis’te faaliyet raporu görüşüldü

Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü oturumda konuşan Başkan Aktaş, “Geçmişten ders alarak ‘bunu nasıl doğru yaparız’ diyerek ortaya koymalıyız

Büyükşehir Meclis’te faaliyet raporu görüşüldü

 

DERYA DEMİR

Ağlanmanın sızlanmanın zamanı değil. Bizim bu şehri her alanda ileri götürmek için yapacağımız işler var” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısının ikinci oturumunda 2018 yılı faaliyet raporu oylandı. AK Parti ve MHP’nin olumlu oy kullandığı rapora CHP ve İYİ Parti ret oyu verdi. Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. 

“YÜZDE 85’LİK BAŞARI”…

Oturumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2018 yılı çalışmaları için 2 milyar 650 milyon liralık gider bütçesi, 2 milyar 600 milyon liralık gelir bütçesi planlanmıştır. 2018 mali yılında bütçesi yüzde 81.62’lik oranda gerçekleşmiştir.

2018 mali yılı gider bütçemiz ise 2 milyar 650 milyon lira olarak tahmin edilirken, gerçekleşme oranı yüzde 88.63’e ulaştı. Performans programında planladığımız 476 adet iş gerçekleşmesi bazında yüzde 85’lik bir başarı oranını yakaladık. Performans programında öngörmediğimiz bir çok artı faaliyetin de yatırımı gerçekleştirmek üzere yüzde 88.63’lük bir gerçeklesme oranına ulaştık” diye konuştu. 

CHP VE İYİ PARTİ’DEN RET…

CHP Grup Sözücüsü Osman Ayradilli, Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun olmasının ilk nedeninin stadyum inşatı olduğunu ifade ederken, 0.50 emsal ile yapılan kentsel dönüşümün büyük bir tehlike olduğunu kaydetti.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş da, Bursa’nın ulaşım probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydederek, belediyenin açığını borçlanarak kapatmasının yanlış olduğunu kaydetti.

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Engin Kargılı ise, “Halkımız bu faaliyet raporu 31 Mart’ta gereken cevabı vermiştir” dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız da, “Bugüne kadar AK Parti’nin yerel yönetim anlayışı ve gönül belediyeciliği örneğini ortaya koyan Bursa parlamaya devam edecektir. 2018 faaliyet raporu en yüksek onayı hemşehrilerimiz verdi” dedi. 

ELEŞTİRİLERE YANIT…

Eleştirilere yanıt veren Başkan Aktaş, “Bütün büyükşehirler için en önemli konu ulaşımdır.  dünyanın hiçbir yerinde şehir içi ulaşımda belediye para kazanmaz. Zararı ne kadar az yaparsanız o kadar başarılısınızdır. Ulaşımda kaliteyi yükselterek sorunsuz hale getirmeliyiz. Bursaspor üzerinden rant yapmadım, yapmam da. Destek verilmesi gereken yerlerde destek vermeye çalışıyorum. Kanuni çerçevelerde tüm amatör kulüplerde dahil aynı ölçüde destek vermenin derdi hesabı içerisindeyim” ifadelerini kullandı.  

MURADİYE SU’YUN SATIŞI.. 

Muradiye Su’yun satış ile ilgili tartışmalara da açıklık getiren Aktaş, “Şehrin menfaatine olursa oturduğum koltuğu da satarım. Muradiye Su’yu şehrin suyunun yüzde 80’i gibi sunmak yanlış. Belediye kar amaçlı kuruluş değildir ama zarar da etmemeli. Muradiye Su bu şehrin kapasitesinin yüzde 1’i değil. Bu komisyonda olan bir konu. Satışıyla ilgili karar çıkarsa şehrin menfaati noktasında gözümü kırpmadan evet derim.

Geçmişten ders alarak bunu nasıl doğru yaparız diyerek ortaya koymamız lazım. Ağlanmanın sızlanmanın zamanı değil. Bizim bu şehri bundan sonraki süreçte tarımda, ticarette, sanayide nasıl daha iyi noktaya getirebiliriz bunun hesabı içerisinde hareket etmeliyiz. Biz fırsatlar şehriyiz ileri götürmek için yapacağımız işler var. Bu bir faaliyet raporuydu. Amacımız, bu dengeyi sağlıklı kurarak, mali anlamda doğru hamlelerle şeffaf şekilde hareket etmek ve başarılı olmak” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X