Büyükşehir Nilüfer’i şenlendirdi

Şenliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerekli altyapıyı oluşturarak Bursa’yı sporda uluslararası başarılara hazırlamak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Nilüfer’i şenlendirdi

RECAİ UYSAL

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Bursa’ya kazandırılan 7 bin 500 seyirci kapasiteli Nilüfer Spor Salonu dün muhteşem bir etkinliğe sahne oldu. 

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Okul Sporları Şenliği”, 15 bine yakın öğrencinin katılımıyla yapıldı. Şenliklere, Nilüfer ilçe genelindeki okullardan yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı.

 

SPORDA LOKOMOTİF OLACAĞIZ

Spor şenliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerekli altyapıyı oluşturarak Bursa’yı sporda uluslararası başarılara hazırlamak istediklerini ifade etti. 

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nın CEV Challenge Cup’ta Avrupa şampiyonu olduğunu, Bursaspor’un da lig şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’yı benzer ve daha büyük başarılara hazırlamak için spora ve sporcuya yatırım yaptıklarını söyledi. Gençlere kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri çağrısında bulunan Başkan Altepe, “Bizler büyükler olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Türkiye ve Bursa’nın hedefleri var. Bursa, inşallah sporda lokomotif olacak. Onun için size, spora ve sporcuya yatırım yapıyoruz” dedi.

HEDEF 200 BİN ÖĞRENCİ

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmette en büyük ortağının Milli Eğitim İl Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Şenliklerinin 17 ilçede birlikte organize edildiğini, yıl sonuna kadar da 200 bine yakın öğrenciyi spora teşvik etmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Altepe, daha önce Harmancık, Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir, Osmangazi, Mudanya, Gürsu, Kestel, Karacabey ve son olarak Nilüfer’de yaptıkları şenliklerle 192 bin öğrenciyi eğlence ve sporla buluşturduklarını hatırlattı. 

Hedefleri olan Bursa’nın geleceği için gençlerin önemine değinen Başkan Altepe, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Her şey sizler için. Gençlerimiz, geleceğimiz için. Sizlere güveniyoruz. Onun için ne yapsak azdır” diye konuştu.

Süleyman Şahin’den Başkan Altepe’ye teşekkür

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, yapılan yatırımlarla Bursa’nın sporda kimliğinin değiştiğini vurguladı. Okullara yapılan spor salonları, mahallelere yapılan yüzme havuzları, kent merkezine yapılan spor kompleksleri nedeniyle Başkan Recep Altepe’ye teşekkür eden Şahin,

 “Adeta Bursa, sporda şaha kalkmış durumda. Daha geçen hafta Büyükşehir Belediyespor Avrupa Şampiyonu oldu. Bursa, sözde değil özde spor kenti konumuna geldi” ifadelerini kullandı.

Spor kenti olduk

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, şenliğin uluslararası şampiyonluk havasında geçmesini sağlayan Başkan Altepe’ye tüm öğrenciler adına teşekkür etti. Tüfekçi, Başkan Altepe sayesinde Bursa’nın spor kenti haline geldiğini ifade etti.

Nefes kesen gösteri

Nilüferli öğrencilerin Başkan Altepe ve protokol üyelerine çiçek verdiği program coşkulu görüntülere sahne oldu. Şenlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyespor Jimnastik, Kay Kay ve Bisiklet Akrobasi ve Karizma gösteri grupları sergiledikleri birbirinden zor akrobasi hareketleriyle öğrencileri coşturdu. Şenlikler çerçevesinde ‘Yeşil Timsahlar’ ile ‘İpekböceği’ grupları arasında fizik ve zeka oyunları da yapıldı. Program, yarışmalara katılan öğrencilere madalyalarının verilmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X