Büyükşehir Sıcaksu’ya hizmet birimi kuruyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Sıcaksu Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Sıcaksu’ya hizmet birimi kuruyor

Altepe, Bursa’nın daha sağlıklı ve güzel bir kent olması için kente her gün yeni sosyal donatı alanları ve spor tesislerini kazandırdıklarını ifade ederek, “Bursa’nın çehresi değişiyor. Bursa’da uzun yıllardır dönüşümü beklenen ve eski Tabakhaneler olarak bilinen Sıcaksu bölgesi, 2009 yılından beri üzerinde çalıştığımız en önemli projelerden biriydi. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de artık oldukça mesafe aldık. Yaklaşık 45 bin km alanda, arazinin yaklaşık 4’te biri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bölgede kamulaştırmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

SICAKSU’YU ÖNEMSİYORUZ

Başkan Altepe, Sıcaksu’da yapılacak çalışmanın güzel bir tasarım projesi olduğunu ifade ederek “Sıcaksu’yu çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yerden yaklaşık 90 derece şifalı suların kaynadığı Sıcaksu bölgesinde Bursa’ya yakışacak, bölgeye değer katacak bir proje için butona bastık. Son 6 ay içinde burada, 40 milyon TL’yi aşan yani 40 trilyonluk harcamayı yaptık. Kamulaştırmalar ve anlaşmalar devam ederken, bir yandan da bölgenin güvenliğini ve temizliğini sağlamak, bölgeyi kontrol altında tutmak amacıyla burada bir hizmet birimi oluşturuyoruz. Bu iki katlı yapıyla birlikte artık Zabıta hizmetlerimiz ve bölgeyle ilgili diğer çalışmaların kontrol işlemleri de buradan yürütülebilecek. Binamızı konuşlandırdık, artık Büyükşehir Belediyesi olarak Sıcaksu’dayız” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye daha fazla sahip çıkacağını ifade ederek, “Sırameşeler, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir mahalleleri ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın da bu bölgeye sahip çıkılması konusunda destek bekliyoruz. Burada, gereken binalar da sırası geldikçe yıkılıyor. Bölge yavaş yavaş kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Çevre Yolu’na uzanan bölgeye büyük hareket getirecek projenin başlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X