Büyükşehir su işine giriyor

Büyükşehir Belediyesi uzun süredir üzerinde uğraştığı su pazarlama işi içi en önemli adımı attı. BUSKİ tarafından yapılacak içme suyu dolum tesisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye 77 milyon 880 bin lira kredi kullanma yetkisi verildi.

Büyükşehir su işine giriyor

SEYİT GÜNDOĞAN

İller Bankası’ndan alınacak kredi ile hayata geçirilecek olan tesis Kestel’in Gözede Köyü’ne kurulacak. Muhalefet üyelerinin rakamı çok bulması üzerine eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tesisin 90 bin metrekare arsa üzerine son teknoloji ile yapılacağını belirterek, Büyükşehir’in cebinden para çıkmayacağını ve arsa satış arzının yüzde 50’sinin Büyükşehir’e kalacağını söyledi. Tesisin 6 ayda tamamlanacağının altını çizen Altepe, dünyanın en önemli su tesisin olacağını vurguladı.

1 MİLYAR 90 MİLYONLUK YATIRIM

Oturumda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın ki Bursa programıyla ilgili bilgi veren Altepe, “Cumhurbaşkanımızın Cumartesi günü Bursa’da açılışını yapacağı 1,09 milyar liralık yatırımın yüzde 80’i büyükşehir ve ilçe belediyelerimize ait. Büyükşehir’in yatırım 759 milyon. İlçe belediyeleri ile bu miktar 832 milyon lirayı buluyor. Diğer kamu kurumlarını yatırımları ise 260 milyon lira. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan toplamda 1 milyar 90 milyonluk yatırımın açılışını yapacak” dedi.   

“BELEDİYELERİN GELİRLERİ ARTACAK”

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile gelirlerin arttırılmasıyla ilgili görüştüklerinin altını çizen Altepe, “Belediyeler artık önemli görevler üstleniyor. Hükümet gündemine alındı. Belediyelerin gelirlerinin arttırılmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde çalışma sonlanmış olacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X