Büyükşehir’de Kayapa tartışması

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Kayapa’ya yapılması planlanan katı atık geri kazanım ve bertaraf tesisi ile ilgili askı itirazları reddedildi.

Büyükşehir’de Kayapa tartışması

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumu Recep Altepe başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Kayapa’ya yapılması planlanan ‘Katı Atık, Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ ile ilgili askı itirazlarının reddi, AK Parti’li üyelerin oyları  ile kabul edildi. Tesise başından beri karşı çıkan CHP, MHP ve DP grupları ise dosyaya ret oyu vererek itirazların kabul edilmesi gerektiğini savundu.

DOĞAYA ZARAR VERECEK

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, tesisin yerinin yanlış olduğunu ve vatandaşın onayının bulunmadığını savunarak, ayrıca yapılma istenen tesisin göl ve içme suyu havzalarına yakın olduğu için doğaya büyük zararlar vereceğini iddia etti. Henüz ÇED sürecinin de tamamlanmadığına dikkat çeken Aktuğ, “Bu tesise 700’e yakın itiraz var. Halkın tepkisi de göz önünde bulundurularak, kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de,  kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

 

VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç ise, iddia edildiği gibi kamu kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığın kaydederek, gerekli kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin alındığını, önümüzdeki süreçte vatandaşın da katılımıyla ÇED toplantılarının yapılacağını söyledi.

Oturumdan önce Büyükşehir Belediye binası önünde gelerek ellerinde pankartlarla eylem yapan Kayapalılar, bu tesisi bölgelerine yapılmasını istemediklerini belirterek, karara sonuna kadar direneceklerini söylediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X