Büyükşehir’den 28 Şubat şiirleri

Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan ve 28 Şubat post-modern darbe günlerinde yaşanılan zulümlere ilişkin şiirlerden oluşan ‘28 Şubat Direniş Şiirleri Antolojisi’ adlı eserin tanıtımı İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Büyükşehir’den 28 Şubat şiirleri

28 Şubat’a ilişkin fotoğraflar ile gazete kupürlerinin de sergilendiği kitap tanıtımına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Edebiyatçı-Yazar Cevat Akkanat, Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan, basın mensupları ve davetliler katıldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin demokratikleşme süreci oyunca çok farklı darbe teşebbüslerine maruz kaldığını, 15 Temmuz işgal ve iç savaş girişimi hariç tutulduğunda tarihin en zalim darbe girişiminin bundan 20 yıl önce 28 Şubat tarihinde yaşandığını kaydederek “İrticai faaliyetlere karşı hazırlandığı belirtilen fakat aslında Türkiye toplumunun başta muhafazakar kesimleri olmak üzere tamamını hedefine yerleştiren 28 Şubat darbesi, ordu ve bürokrasi merkezli, kimi sözde medya ve bazı görünüşte STK destekli, psikolojik yönü ağır basan bir girişimdi. Siyasi, idari, dini, hukuki ve pek çok başka toplumsal alana yönelik baskı ve dayatmaları kapsayan 28 Şubat kararları, bireysel ve toplumsal pek çok değerimize zulmetmiştir. Ortaya çıkış biçimi ve uygulama yöntemlerinden dolayı ‘post-modern’ sıfatıyla anılan 28 Şubat darbesi, demokratik yollarla iktidara gelen hükümete görevden el çektirmekle yetinmemiş, zulümlerini farklı boyutlarda sürdürmüştür” diye konuştu.

 

Başkan Altepe, Türkiye tarihinin bu karanlık sürecinin şimdiye kadar pek çok kültürel faaliyetin ve eserin konusu olduğunu fakat 28 Şubat’ı konu edinen şiirlerin ise ilk kez derli toplu olarak bir araya getirildiğini söyledi. Bir hayli geç de olsa böyle bir eseri kent belleğine kazandırmanın ve topyumsal hafızayı yenilemenin ayrıcalığını yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, bir tür arşiv niteliği taşıyan bu eserin hem tarihin bir döneminin edebi yansımasını bünyesinde taşıması hem de ebediyat tarihine kayıt düşmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X