Büyükşehir’den annelere en güzel destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran çalışmalarından biri olan ve en yoğun bölgelerden Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ertuğrul Meydanı’nda konumlandırılan ‘Bebek Bakım ve Emzirme Odası’, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşı

Büyükşehir’den annelere en güzel destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya değer katan hizmetleri gerçekleştirirken, sosyal yaşamda vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulamaları da sürdürdüklerini söyledi. Altepe, Bursa eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu ile birlikte Türkiye’nin ilk çok amaçlı kabininin tanıtımını yaparak, “Annelerimiz, geleceğimizi yetiştiren en değerli varlıklarımızdır. Bursa’da da anneler için bir ilk gerçekleştiriyoruz. Artık anneler bebeklerini emzirmek için yer aramak zorunda kalmayacaklar. Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje ile emziren annelerin önemli bir sorunu ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

İlk olarak kentin en uygun noktalarından olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ertuğrul Meydanı’nda ‘Bebek Bakım ve Emzirme Odası’nı hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bebekleriyle çarşıya çıkan anneler, artık sıkıntı yaşamayacaklar. Yaklaşık 20 dakika boyunca bu kabinlerde bebeklerini kolayca emzirebilecek ve bakımlarını yapabilecekler” dedi.

Kabinlerin tüm Bursalı vatandaşlar için de birçok yenilik taşıdığını anlatan Başkan Altepe, “Kabinler sokak kütüphanesi, bilgi ünitesi ve bebek emzirme odası olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Kabinlerde, uygun sıcaklık, hijyen ve güvenilirlik ön planda. LCD bilgi ekranı ve bilgilendirici broşürler de vatandaşların bebeklerinin bakımını yaparken bilgilenmelerini de sağlıyor” şeklinde konuştu.

Kabine aynı anda en fazla iki annenin girebildiğini söyleyen Altepe, kabin koşullarının engelli anneler de düşünülerek yapıldığını ifade etti. Kurulan kabinlerin anne-bebek güvenliği düşünülerek özel kart sistemi ile kullanıldığını söyleyen Altepe, hizmetten faydalanmak isteyen ebeveynlerin sağlık ocakları ve belediyelerden kart temin ederek kabinleri kullanabileceklerini de sözlerine ekledi.

‘Bebek Bakım ve Emzirme Odası’nın ilk gününde uygulamadan faydalanan vatandaşlar, bebekli anneler için önemli bir ihtiyacın Büyükşehir Belediyesi sayesinde giderildiğini vurgulayarak, Altepe’ye teşekkür etti. Öte yandan, Bursalı ünlü oyuncu Ceyda Düvenci de ‘Bebek Bakım ve Emzirme Odası’nı ziyaret etti.

Bursa’da bir ilke imza atan uygulama, diğer şehirlere de örnek olacak. Kabinler, ilerleyen zamanlarda kentin farklı noktalarında da kullanılmaya başlanabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X