Büyükşehir’den başarılı öğrencilere bisiklet

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede başarılı 5 bin 500 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Büyükşehir’den başarılı öğrencilere bisiklet

Daha önce çeşitli projelerle binlerce kişiye bisiklet dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu defa 17 ilçede başarılı ilköğretim öğrencilerini ödüllendirdi. Öğrencilerin öğretmenleri ve aileleriyle birlikte katıldığı ödül töreni, Merinos Parkı’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, derslerinde başarı gösterenlere bisikletlerini teslim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın da katıldığı programda, bisikletlerine kavuşan 5500 öğrenci yaşadıkları sevinci yakınlarıyla paylaştı.

Başkan Recep Altepe, “Gençler bizim gözbebeğimiz. Türkiye’nin ve Bursa’nın geleceği için bu tür organizasyonlara giriyoruz. Başarılı gençlerimizi ödüllendirmek, teşvik etmek görevimiz. Verdiğimiz diğer desteklerin yanında bir taraftan da bisiklet dağıtıyoruz ki hareket eden sağlıklı nesiller yetiştirelim. Spor yapalım, zinde olalım ki şehrimizi ve ülkemizi hak ettiği noktalara taşıyalım” dedi.

İl genelindeki 450’nin üzerindeki okulun her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini, çatısından zeminine, müştemilatından dış duvarına, spor salonundan laboratuvarlarına kadar her konuda iletilen taleplere yetişmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Bunun yanında marka mahallelerin marka okullarını da sil baştan yeniliyoruz. Bu alanda büyük bir dönüşüm geçiriyoruz. Her yıl yüzbinlerce gencimizi ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle sporla buluşturuyoruz. Eğitim bize ait değil ama aslında bize ait. Bursa’yı ilgilendiren her şey kapsama alanımızda. Şehirde en iyi eğitimin verilmesi, Bursa’nın öncü olması için bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X