Büyükşehir’den çiftçiye destek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ocak ayında yoğun kar yağışı sebebiyle seraları zarar gören Çeltikçi ve Cerrah köylülerinde çiftçilere naylon dağıttı.

Büyükşehir’den çiftçiye destek!

Mağdur üreticilere sera naylonları, İnegöl Fen İşleri Şantiyesi’nde ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle’ teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iyi ve kötü günde çiftçinin yanında olduklarını söyledi. Dağıtılan sera naylonlarının maliyet açısından öneminin bulunmadığını belirten Başkan Altepe, “Amacımız üreticiye moral vermek ve yaralarını sarmak. Yapılan yardım belki ufak çapta fakat üreticinin yanında olduğumuzu göstermek açısından anlamlı. İnşallah yaşanan tüm zararları giderecek, üreticimizi dünden daha iyi konumlara çekeceğiz” dedi. Başkan Altepe, kırsal kesimdeki kalkınmayı desteklemek için kurdukları Tarım AŞ kanalıyla üreticiyi her bakımdan Avrupa standartlarına taşımayı hedeflediklerini söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ocak ayında yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle Çeltikçi ve Cerrah köylerinde ağıl ve seraların büyük zarar gördüğünü hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yaşanan zararın biraz da olsa hafifletildiğini, çiftçilerin kısmen toparlandığını ifade eden Aktaş, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezayi Çelik de, daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından zarar gören ağıllar için koyun ve yem yardımı yapıldığını, bugün de seralar için naylon yardımında bulunduğunu hatırlattı. Çelik, desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X