Büyükşehir’den eğitime bir destek daha

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime katkı sağlayan hizmetlerini de aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye

Büyükşehir’den eğitime bir destek daha

Bursa’yı modern bir geleceğe emin adımlarla taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin eğitimine de desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmangazi İlçesi’ne kazandırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, faaliyete başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın değerlerine dikkati çektiği konuşmasında, “Bu güzel günde hayırlı bir açılış için bir araya geldik. Kültür ve medeniyet kenti Bursa’nın kalbine güzel bir öğrenci yurdu kazandırdık” dedi.

İstikrar ve güven döneminin yaşandığını söyleyen Başkan Altepe, “Bursa’mızın en büyük zenginliği, hayırsever işadamları… Bursa, üreten, çalışan, dedikodu yapmayan, kendi işini kendi çözen bir kent. Bursa’da, değerli ağabeyimiz, hayırsever Şaban Güzeler, yıllardır ekmek teknesinin bulunduğu bu arsayı İlim Yayma Cemiyeti’ne bağışladı. Böyle güzel bir projenin gerçekleşmesi ve başlaması için de güzel bir adım atmış oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak projelendirilen öğrenci yurdunun kaba ve ince inşaatını gerçekleştirdik. Böyle güzel bir eser ortaya çıktı” diye konuştu.

“Gençlerimiz gözbebeğimiz”

Başkan Altepe, gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmelerinin önemine işaret ederek, “Gözbebeğimiz olan gençlerimizin barınacağı ve her türlü eğitimi alacağı güzel bir merkez oldu. Bursa’ya ve eğitim camiasına hayırlı olsun. Bursa’nın farklı yerlerine Görükle’ye, Gemlik’e, Nilüfer’e ve tüm bölgelere de öğrenci yurdu kazandırmaya devam ediyoruz. Eğitime destek veriyor, gençlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceği olan gençlerimiz için büyük bir heyecan içindeyiz” dedi.

Gençliğe destek olmak için eğitime de destek vermek gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Eğitim, yerel yönetimlerin işi. Bunu çalışmalarımızla gördük” diyerek eğitime desteğin süreceğini ifade etti.

Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İlim Yayma Cemiyeti’nin faaliyetlerinin desteklenmesini istediğine dikkati çekerek, “Değerlerine bağlı geleceğin yetişmesine Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Bursa’nın kalbinde kazandırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, 120 öğrenci kapasiteli ve 7 kattan oluşuyor. 5 milyon 200 bin TL’ye mal olan güzel bir eser oldu. Alt katındaki ticari alanlarıyla kendi gelirini sağlayacak. Burada idari ofisleri, etüt salonları, yemekhane, otoparkı, sığınak ve tüm çevreye hizmet verecek güzel bir mescit yer alıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Hacı İlyas Mahallesi’nde örnek bir projenin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Eğitime destek teşekkürü

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursa’da yapılan çalışmaları anlattı ve eğitime desteklerin önemini vurguladı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ise 1951 yılında 68 kişinin bir araya gelerek kurduğu İlim Yayma Cemiyeti’nin hizmetlerini ve çalışma prensiplerini örnekledi. Tülün, çocukların geleceğine sahip çıkmak adına hizmetlerini sürdürdüklerini kaydederek, bu durumun devlet – millet işbirliğinin örneği olduğuna değindi.

İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Zeki Alemdar, Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, öğrenci yurdunun yanı sıra bölgedeki vatandaşların talebi üzerine, binada bir minare de yapıldığını söyledi. Alemdar, merkezden 120 öğrencinin faydalanabileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, eğitime desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verdi. Arsayı bağışlayan Şaban Güzeler’e de bir plaket takdim edildi.

İlim Yayma Cemiyeti Şükrü Durmaz Kuran Kursu öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Talha Sayan, törende, Kuran tilaveti sundu. Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşlarıyla renk kattığı programda, İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, okunan duaların ardından kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Başkan Altepe’nin öğrenci yurdunu gezdiği programın sonunda vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X