Büyükşehir’den eğitime bir destek daha!

Bursa’da eğitime büyük destek veren Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmasbahçeler Ortaokulu yenilenecek.

Büyükşehir’den eğitime bir destek daha!

Elmasbahçeler Mahallesi’nde bulunan ortaokul sil baştan yenileniyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Elmasbahçeler Ortaokulu’nun yenilenmesi için protokol imzaladı. Altepe, okulların yenilenmesine yönelik çalışmalarda önceliğin il merkezinde olduğunu ifade etti. Yeni açılan semtlerdeki okulların son teknolojiyle ihtiyaçlara yönelik yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, buna rağmen şehir merkezindeki okulların yıpranmış vaziyette eğitime devam ettiğini söyledi.

“BURSA’YA YAKIŞMIYOR”

Görüntünün Bursa’ya ve eski mahallelere yakışmadığını belirten Başkan Altepe, şehir merkezinde kalan eski okulların yenilenmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak adeta seferberlik başlattıklarını ifade etti. Çalışmalara ilk olarak Zafer İlkokulu’yla başladıklarını, şimdi de Elmasbahçeler’de startı verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Sırasıyla Demirtaş, Osmangazi, Tophane, Altıparmak derken tüm okullarımızın Bursa’ya yakışır hale gelmesi ve birer kolej havasına bürünmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Laboratuvarları, spor salonları ve toplantı-konferans salonlarıyla yepyeni eğitim kurumları oluşturacağız. Eğitimin sağlıklı verileceği, herkesin okumak isteyeceği okullar en büyük hedefimiz” dedi.

 

9 BİNA YIKILACAK

Başkan Altepe, Bursa’nın en sıkıntılı bölgelerinden birinde bulunan Elmasbahçeler Ortaokulu’nun da yenileme çalışmaları kapsamında sıfırdan yapılacağını anlattı. Okulu etrafındaki binalardan arındırarak Gökdere Meydanı’yla buluşturacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Şehir merkezindeki okulların yenilenememesinin nedenlerinden bir tanesi de etrafındaki kamulaştırmalar. Çünkü kamulaştırma bedelleri çok yüksek. Sadece burada 9 bina yıkacağız. Milyonlarca TL kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz. Binalar ortadan kaldırıldıktan sona Elmasbahçe Ortaokulu, Gökdere Meydanı’na cepheli olmuş olacak. Sadece kuru kuruya bir okul değil, salonlarıyla, derslikleriyle, tüm birimleriyle birlikte pırıl pırıl bir eğitim yuvası olacak” diye konuştu.

“BİR TAŞLA BİRKAÇ KUŞ”

Vali Münir Karaloğlu ise, Başkan Altepe’nin bir taşla birkaç kuş birden vurduğunu belirtti. Bir taraftan mahallenin okulu yenilenirken diğer taraftan çevrede kentsel dönüşüm yapıldığını belirten Vali Karaloğlu, “Bina yapmak da problem değil ama kamulaştırma ciddi bir sıkıntı. Burada olduğu gibi… 9 bina yıkılarak, okul kentin meydanıyla entegre ediliyor. Biz bunları kamu bütçeleriyle yapmaya kalksak, inanın 10 senede bitiremeyiz. En büyük kentsel dönüşüm bu. İşlerin yerelde çözülmesinin farkı da bu. Bir taraftan kentin silueti düzeliyor, diğer taraftan eskimiş yanları yenileniyor. Bu gerçekten hem eğitime, hem mahalleye hem de şehre büyük bir hizmet. Kendilerine, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, kutluyorum” şeklinde konuştu.

BÜTÜNŞEHİR KANUNU’NUN YANSIMALARI

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de yapılan hizmetlerin 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde uygulamaya alınan Bütünşehir Kanunu’nun yansımaları olduğunu kaydetti. Kanunu çıkartırken bunları hedeflediklerini hatırlatan Şahin, “İnşallah sıkıntıların tek tek giderilmesiyle, refaha ve kalkınmaya bir adım daha ilerlemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Elmasbahçeler Ortaokulu’nun yenilenmesine katkı koyacak İşadamı Salih Şeremet de, 1958’den beri aidiyet duyduğu Elmasbahçeler Mahallesi’ne hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Elmasbahçeler Ortaokulu ve kapalı spor salonu, 3 bin 570 metrekare alana konuşlandırıldı. Bin 480 metrekare taban alanlı okul, toplam 5 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Okulda, spor salonuyla birlikte ortaokul kısmı için 30 derslik ve anaokulu kısmı için 2 derslik ile laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, kantin, idari bölümler ve teknik hacimler yer alacak. Elmasbahçeler Ortaokulu, 1 yılda tamamlanarak hizmete hazır hale getirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X