Büyükşehir`den eğitime büyük katkı

İhtiyacı karşılamayan 5 okulu yıkıp yeniden yapılması ve kullanılmayan köy okullarını da bölge ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Münir Karaloğlu arasında protokol imzalandı.

Büyükşehir`den eğitime büyük katkı
Milli Eğitim’den gelen talepleri imkanlar ölçüsünde geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamayan mevcut okulların yenilenmesi noktasında tarihi bir sorumluluk üstlendi. Eğitim kurumlarına spor salonu ve saha kazandırmak, başarılı öğrencileri ödüllendirilmek, okullara çevre düzenlemesi yapmak gibi rutin çalışmaların yanında Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi kampüsünün sil baştan yenilenmesi gibi köklü projeleri hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Valilikle imzalanan protokolle eğitimin baş aktörlerinden biri haline geldi.
 
Kent merkezinde olmalarına rağmen ihtiyaçları karşılamakta zorlanan Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi İlkokullarının yıkılıp yeniden yapılması ve kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngören protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Münir Karaloğlu arasında Hünkar Köşkü’nde düzenlenen törenle imzalandı.
 
ÖZEL OKUL KALİTESİ
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, ekonomik, sportif olmak üzere her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, eğitimin de en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.
Bugüne kadar alanı uygun okullara spor salonu, saha ve konferans salonu gibi sosyal donatı alanları kazandırma noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, Türkiye’nin eğitim noktasında halen istenilen seviyede olmadığını kaydetti.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN GÜÇLÜ DESTEĞİ VAR
 
Vali Münir Karaloğlu da yerel yönetimlerin eğitime desteği bakımından Bursa’nın en şanslı kentlerden biri olduğunu belirterek, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime güçlü bir destek verdiğini söyledi. Bursa’da açıl liselerle birlikte toplam 570 bin öğrenci olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, göç ve nüfus artışına bağlı olarak ortaya çıkan derslik ihtiyaçlarını genel bütçe, yerel yönetimler ve hayırsever destekleri ile karşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X