Büyükşehir’den Fadıl’a köy konağı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle kırsal bölgelerdeki hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, bu alandaki yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir’den Fadıl’a köy konağı

Kent merkezinin yanı sıra merkeze sonradan bağlanan 10 yeni ilçenin kırsal bölgelerine de yeni yeni hizmet binaları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’nin Fadıl Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken ve kullanılamaz duruma gelen köy konağını da modernize ederek yeniden hizmete açtı.

Büyükşehir Belediyesi, iki katlı binaya çelik konstrüksiyon çatı imalatı yaparken, binayı tamamıyla güçlendirdi.

Birinci katında muhtarlık, kahvehane ve köy cemiyetlerinde kullanılan çok amaçlı mutfak, ikinci katında da düğün salonu bulunuyor.

HİZMET İÇİN GELİYORUZ…

Kırsal kesimde artık hem ilçe belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak rahatlıkla yatırım yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halkın ihtiyaçlarının bir bir giderildiğini söyledi. Altepe, “Bizler buralara hizmet için geliyoruz. Halı saha istendi. Onu da hemen yapalım, park yapıp içine fitness aletlerini yerleştirelim. Gencimiz yaşlımız, hizmeti kendi mahallesinde alsın. Bu hizmetleri kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

110 MİLYONLUK YATIRIM…

Dağ yöresinin göç vermemesi, çiftçinin gelirlerinin artması için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bölgenin göç vermemesi için buradayız. Tarla nasıl sulanacak uğraşıyoruz. Önce kazanmak lazım ki, göç vermeyelim. Sırasıyla her şeyi programa aldık. Daha yapacak çok işimiz var. Orhaneli’nde sadece yollar için 31 milyon lira harcadık. Altyapı, spor tesisleri, tarihi miras, fen işleri derken, bugüne kadar 110 milyon lirayı buldu, yaptığımız yatırım. Bunları ilçe belediyesi kredi ile yapsa, faizini bile ödeyemez. Atılacak daha çok adım var, yapılacak çok iş var” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra geleneksel köy hayrına katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X