Büyükşehir’den gençlere eğitim desteği

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında eğitime de büyük önem veriyor.

Büyükşehir’den gençlere eğitim desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Caddesi’nde BUSMEK bünyesinde oluşturulan ‘Sosyal Etkinlik Merkezi’nde TEOG’a hazırlanan gençlere destek olacak eğitimlerin verileceğini söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, toplumun farklı kesimlerine yönelik, geniş bir yelpazede eğitim hizmeti veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) bünyesinde Fomara’da açılan ‘Sosyal Etkinlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Eğitmenlerle ve mevcut kurslara katılan kursiyerlerle sohbet eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sektörlerde çalışmaya gayret ediyoruz ve özellikle de eğitim konusunda büyük destek veriyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin en güzel şekilde eğitilmesi, yetiştirilmesi, donanımlı, birikimli, vizyonel bir gençlik olması konusundaki çalışmalarımız hızla sürüyor” dedi.

 

Yakında 2000 gence eğitim verilebilecek

Başkan Altepe, gençlerin geleceğe hazırlanması noktasında artık belediyelere de daha çok görev düştüğünü belirterek, “Gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması konusunda özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarının da eğitim alabilmesi için Büyükşehir Belediyesi, özgün eğitim konusunda da büyük adım attı. TEOG sınavları için hazırladığımız yeni merkezlerimizi yakında devreye alacağız. Şu ana kadar aynı anda yaklaşık 500 gencimize TEOG hazırlık kursları verebiliyorduk, artık 2000 gencimize aynı anda kurs verebileceğiz. Onun için yeni kurs merkezlerimizi hazırlıyoruz. Bu kurs merkezi de şehrimizin hemen merkezinde, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bir iş merkezinde, kaliteli bir ortamda oluşturduk” diye konuştu.

Çocukların kaliteli bir ortamda TEOG sınavlarına hazırlanacağına işaret eden Başkan Altepe, “Amacımız gençlerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri, başarılı olabilmeleri, istedikleri mesleği seçebilmeleri ve Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamalarıdır” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda da örnek çalışmalara imza attığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X