Büyükşehir’den üreticiye destek

Büyükşehir Belediyesi, Tarım A.Ş. aracılığıyla ‘Saf Merinos Koyun Yetiştiriciliği Projesi’ni sürdürüyor.

Büyükşehir’den üreticiye destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından, koyun yetiştiriciliğinin özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Büyükorhan’da üreticilere 175 adet küçükbaş hayvan verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Tarım AŞ Genel Müdürü Fetullah Bingül ve çiftçilerin katıldığı törende, proje kapsamında prosedürleri yerine getiren 7 üreticiye kurayla 24’er koyun ve 1’er koç teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dağ yöresinin ekoturizm, hayvancılık ve tarımda önemli potansiyeli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dağ yöresinin ciddi anlamda çekim merkezi olması gerektiğini ifade ederek, “Atacağımız olumlu adımlarla burada ciddi güzellikler ortaya çıkacaktır.

Tarım ve hayvancılığın canlanması için de bölgede gerekli desteği veriyoruz” diyerek, Bursa’da tarım ve hayvancılığın profesyonelce yapılması gerektiğini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X