Büyükşehir`e dev bütçe

Büyükşehir Belediyesi`nin 2015 bütçesi 1 milyar 240 milyon olarak karara bağlandı. Oy çokluğu ile geçen bütçeye AKP, CHP ve DP grupları kabul oyu verirken MHP grubu çekimser kaldı.

Büyükşehir`e dev bütçe
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, Başkanvekili Atilla Ödünç başkanlığında gerçekleşen Aralık ayının ikinci oturumunda 2015 Mali Yılı Bütçesi görüşülerek karara bağlandı. 1 milyar 240 milyon olarak karara bağlanan bütçe, oy çokluğu ile geçti. Bütçeye AK Parti, CHP ve DP grupları kabul oyu verirken, MHP grubu çekimser kaldı. Gelir bütçesi ise 1 milyar 80 milyon olarak kabul edilirken, aradaki 160 milyon liralık fark ise borçlanmayla denkleştirildi.
 
EN BÜYÜK PAY ASFALT VE STADYUMA
 
Bütçe’de yatırımlar için yatırımlar için 537 milyon 400 bin lira ayrılırken, yatırım kalemleri içinde 75 milyon lira ile sıcak asfalt yapımı ve 55 milyon 500 bin liralık pay ile stadyum dikkat çekti. Bütçe içinde ayrıca, Kent Meydanı ile Terminal arasında yapılması planlanan tramvay projesi için 22 milyon lira, Hafif Raylı Sistem için araç alımı için 15 milyon 300 bin, Bursaray’ın 3. Aşama yapımı için de 10 milyon liralık pay ayrıldı. Yol ve kavşak inşaatı için de 30 milyon liranın ayrıldığı bütçede yeni yolların açılması için de için 18 milyon liralık payın ayrılması öngörüldü.
 
MUHALEFETTEN BORÇ ELEŞTİRİSİ
 
Bütçeyle ilgili görüşlerini belirten CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, bütçede; yatırımlarla birlikte mal ve hizmet alım giderlerine yüzde 53-55 gibi bir pay ayrılmasının olumlu bir çalışma olduğunu belirterek, Bursa’nın yararına ve kentin faydasına olacak her şeye destek vereceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borç stoğunda 1 milyar 386 milyon lira borcunun bulunduğuna ve bunun da 2015 yılı bütçesinden fazla olduğuna dikkat çeken Aktuğ, 18 yıl içinde ödenmesi öngören bu bor nedeniyle Büyükşehir’in her 77 milyon lira borç ödemek zorunda kaldığını kaydetti. MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, bütçede yenilik adına bir şey göremediklerin belirterek, bor üzerinden eleştiri yaptı. Bütçede vizyon projeler göremediklerini kaydeden Bilgili, gelir getirici hizmet üretilemediğini vurguladı.
 
‘ENDİŞEYE GEREK YOK’
 
AK Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu ise, belediyelerin alacaklı olmasının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu ifade ederek, “Hizmet alanımız ve sorumluluklarımız her geçen gün artıyor. Bunları karşılayabilmek için borçlanmamız gerekiyor. Dolayısı ile borçlanmadan korkmaya gerek yok. Bahsedilen borçlanma da Büyükşehir Belediyemizin bütçesinin göz önüne alındığında küçük sayılacak bir meblağdır. Endişeye mahal yok. Belediyemiz iyi yolda. Başkan’a ve meclis üyelerine güvenin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X