Büyükşehir’in altın kızı

Melek Hu, Macaristan’da Avrupa şampiyonu olarak tarih yazdı.

Büyükşehir’in altın kızı

2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası tek kadınlarda Portekizli rakibi Yu Fu’yu 4-1 yenen Büyükşehir Belediyesporlu Melek, Türkiye’ye bir ilk yaşattı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası tek kadınlarda Büyükşehir Belediyesporlu Melek Hu, Portekizli rakibi Yu Fu’yu 4-1 yenerek Türkiye’ye bu kategoride ilk şampiyonluğunu getirdi. Çeyrek finalde tek kadınlarda bir numaralı seri başı Alman Han Ying’i 4-2, yarı finalde Hollandalı Li Jie’yi 4-0 yenen Melek Hu, finalde de Yu Fu’ya acımadı. 

KENDİME GÜVENİYORDUM

Şampiyonluğunun ardından konuşan Büyükşehir Belediyesporlu Melek Hu, “Oynadığım oyundan çok memnunum. Kendime güveniyordum ve topa karşı doğru hislerim vardı” ifadesini kullandı. Melek Hu’nun finaldeki rakibi Yu Fu ise “O çok hızlıydı. Onun oyununa karşılık veremedim” diye konuştu. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen de Melek Hu’nun, inanılmaz bir başarıya imza attığını söyledi.

İNANILMAZ BİR OLAY

Avrupa Şampiyonası’nın Türk masa tenisi tarihine geçtiğini söyleyen Çimen, “Yıllardır bu başarıyı bekliyorduk. İlk kez tek kadınlarda Avrupa şampiyonu oluyoruz. Yıldızlar ve gençlerde Avrupa üçüncülüklerimiz vardı. Teklerde Avrupa şampiyonluğu inanılmaz bir olay. Kendisi Bursa Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu. Macaristan’daki Avrupa Kupası’nda takımı için mücadele edecek ve sonrasında Türkiye’ye dönecek” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X