Büyükşehir’in hedefi sağlıklı çevre

Bursa’da daha yaşanabilir ve sağlıklı bir çevre oluşturabilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ‘hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını yönetimi’ konulu toplantıda katılımcıları mevzuatla ilgili detaylı olarak bilgilendirdi.

Büyükşehir’in hedefi sağlıklı çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 01.04.2014 tarihli ve 51148829-020-108 sayılı oluru ile Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde hafriyat atıklarının denetimi ve idari yaptırım kararını verme konusunda, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 12. maddesi gereğince Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yetki devri yapıldı. Bu kapsamda da Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Koza Salon’da bir toplantı yapılarak, konuyla ilgili çalışanlar bilgilendirildi. Toplantıya, Bursa’da faaliyet gösteren hafriyat firmaları, inşaat müteahhitleri ve hafriyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıkları depolama ve geri kazanım tesisi işleticileri katıldı. Toplantıda işletmecilere yönetmelik ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, çevre hassasiyetini dile getirerek, şehrin 5 senelik strateji planında da çevre konusunun ilk gündem maddelerinden olduğunu anlattı. Çevreyi etkileyen konulara ciddi şekilde eğildiklerini dile getiren Vardar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla sürekli görüşmelerimiz var. Hafriyat atıkları konusu da çevre için önemli yer kaplıyor. Hafriyat ile inşaat ve yıkıntı atıkları yönetimiyle ilgili adımlar attık. Büyükşehir’in bütünşehir olmasının ardından konularla daha sağlıklı ilgilenme fırsatımız oldu. Eksikliklerimizin farkındayız. Piyasada bu işleri yapan firmaların sıkıntıları var. Bunları konuşmak için toplantıyı düzenledik. Mesele iki taraflı düşünülmelidir. Teknoloji yardımıyla artık bunları takip etmek kolaylaştı. Yeni nesillere daha iyi Bursa verebilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sektörde faaliyet gösteren firmaların sıkıntılarının çözülmesi adına olumlu adımlar atılan toplantı, firma yetkililerinin görüş ve düşüncelerini dile getirmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X