Büyükşehir`in hizmet filosu yeni araçlarla güçlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet filosu her geçen gün daha da güçleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘daha temiz ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere yeni 7 temizlik aracı hizmet filosuna törenle katıldı.

Büyükşehir`in hizmet filosu yeni araçlarla güçlendi
Bursa’nın daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla alt yapıdan çevreye, tarihi ve kültürel mirastan sosyal projelere kadar her alanda hizmetlerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan araç filosunu da güçlendirmeye devam ediyor.
 
 Son 4 yıl içinde hizmet birimlerine yeni araçlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 milyon TL’lik (3 trilyon) yeni temizlik araçlarını da bünyesine kattı. Kentin temizlik hizmetlerinde kullanılacak olan yeni araçlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle hizmete alındı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve personelin katıldığı törende hizmet filosunun daha da güç kazandığını ifade etti.
 
Büyükşehir Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla Bursa’yı geleceğe taşıyan yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha yeşil Bursa’yı oluşturmak amacıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Dünyaya temizliği ve medeniyeti öğreten bir millet olarak kentimizin daha temiz görünmesini özellikle önemsiyor, özen gösteriyoruz. Kaliteli kenti, temiz şehir ve Yeşil Bursa’yı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 
“Ecdat yadigarı Bursa’nın Avrupa kenti unvanına yakışır bir kalite kent olması için şehre hizmetlerimizle değer katmaya devam ediyoruz” şeklinde konuşan Başkan Altepe, kentteki yeşil alanların artırıldığını ve derelerin temizlenmesi için kollektörlerin sisteme alındığını da sözlerine ekledi.
 
Başkan Altepe, araçların, kentin caddelerinde süpürme ve yıkama hizmetini yapacağını anlatarak, “İzmir Yolu, Mudanya Yolu, Ankara Yolu ve Yalova Yolu’nda bulunan batçık ve kavşak kolları, 2013 yılında alınan 2 adet hidrostatik tip yol süpürme aracı ve 1 adet yol yıkama aracıyla sürdürülüyordu. Yol yıkama aracıyla, cami avluları ve meydanlarda da yerler deterjanla yıkanıp dezenfekte ediliyor. Bu Bursa’mızın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlıyoruz. Bugün hizmete alınan 4 hidrostatik tip süpürme aracı, 1 mekanik süpürge aracı, 1 yol yıkama aracı ile tadilattan geçirilen diğer araçla birlikte toplam 7 temizlik aracı da temizlik filosuna katıldı. Bu araçlar, 750 kilometrelik ana arterlerde, kavşaklarda ve kamuya açık ortak kullanım alanlarımızda temizlik çalışması yapacaklar” diye konuştu.
Daha sonra kurdeleyi keserek araçları hizmete alan Başkan Altepe, direksiyonuna geçtiği temizlik aracını da kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X