Büyükşehir’in hizmet yağmuru sürecek

Ramazan ayında her iftarda farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez İnegöl’de düzenlenen iftara katıldı. İftar öncesi İnegöl’de başlatılan yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarının

Büyükşehir’in hizmet yağmuru sürecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl İlçesi’nde İshak Paşa Külliyesi’nin de yer aldığı çarşı bölgesinde gerçekleştirilen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte ilçeye giden Başkan Altepe, iftardan önce Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak İnegöl’de başlatılan yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarının temelini attı.

Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Altepe, “Yerel yönetimler olarak güçlü şehirleri ve güçlü Türkiye’yi oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün de Bursa’nın önemli ilçelerinden İnegöl’deyiz. İnegöl’ün değerine değer katacak hizmetlere devam ediyoruz. İlçede uzun yıllardır yapılmayan altyapı çalışmalarını başlattık” dedi.

“İNEGÖL’E 5 YILIN SONUNDA 200 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILMIŞ OLACAK”

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Bütünşehir’ yasasını da etkisiyle nüfusu 3 milyonu aşan Bursa’da, 17 ilçede 1070 mahalleye hizmetlerinin ulaştırıldığını anlattı. Kentin her köşesinde tüm eksiklerin giderildiğine değinen Başkan Altepe, “İnegöl’ün her alanda kalkınmasını, ticaret, tarım, turizm ve sanayide de gelişimini hedefliyoruz. Çiftçinin desteklenmesinden içmesuyuna kadar tüm konularda hizmetlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bugüne dek köylerde ve özellikle kırsalda su hatları ve altyapı yatırımlarına 17 milyon TL, tarımsal kalkınmaya yönelik yatırımlara 12 milyon TL civarında ve bugün başlatılan 21 milyon TL’lik altyapı yatırımlarıyla birlikte BUSKİ’nin yaptığı yatırım yaklaşık 50 milyon TL’yi bulmuş oluyor. Gelecek 3 yılda da her sene ortalama 50 milyon TL civarında yatırım yapılacağına dair plana göre 5 yılın sonunda BUSKİ, İnegöl’e yaklaşık 200 milyon TL civarında altyapı yatırımı gerçekleştirmiş olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmaları kapsamında ilçeye kollektörler döşendiğini belirterek, “Herşey İnegöl için. Sağlıklı içmesuyu ve kaliteli bir çevreye kavuşmak ve hizmetlerin en güzelini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Altepe, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın kentin her köşesinde huzur ortamı sağladığını da sözlerine ekledi.

“İLÇEDEKİ SORUNLARA EN CİDDİ NEŞTER VURULUYOR”

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ilçeye hizmetleriyle nefes aldıran Başkan Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “İnegöl’ün yıllardır büyüyen nüfusuna, ekonomisine ve ihracatına paralel olarak altyapısıyla ilgili birikmiş sıkıntıları vardı. Artık ilçedeki sorunlara en ciddi neşter vuruluyor. İşin ilk etabında 21 milyon TL değerinde yapılan yatırımlarla ilçenin sorunları büyük ölçüde çözülecek. Altyapıdan kırsala ve İnegöl Belediyesi’nce projelendirilen yatırımlarla gelişen ve büyüyen, Bursa’nın da merkezden sonra en büyük ilçesi olan İnegöl, daha da güzel günlere ulaşacak” dedi.

Başkan Altepe, iftar programının ardından İnegöllü kadınların açtığı el emeği sergiyi gezerek, ürünleri dikkatle inceledi. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Altepe, Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte İnegöl’de keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X