Büyükşehirin yeni hedefi hava sanayi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın raylı sistemlerin merkezi haline geldiğini belirtirken, bundan sonraki hedefin hava sanayii olduğunun altını çizdi. Altepe, altyapı hazırlıkları yaptıklarının altını çizdi.

Büyükşehirin yeni hedefi hava sanayi

Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Yerel Yönetim Buluşmaları’ etkinliğinin ilk konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan spora, tarihi mirastan ekonomik gelişmeye kadar her alandaki değişimi Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Görükle kampüsündeki Medikososyal tesisleri Kırmızı Salondaki söyleşide konuşan Altepe, hem siyasi yaşamı hem de belediye başkanlıkları döneminde hayata geçirdiği çalışmalar hakkında gençleri bilgilendirdi. Bir çok alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Altepe, dünyada ekonomik yönden en hızlı büyüyen kentler arasında Bursa’nın 4’üncü sırada yer aldığını, yaşam kalitesi açısından da Türkiye’de birinci, dünyada da 48’inci sıraya yerleştiğini vurguladı.

TRAMVAY BİTTİ SIRA UÇAKTA

Bursa’nın güçlü sanayisi sayesinde her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir kent olduğunu ifade eden Başkan Altepe, yerli tramvay üretiminin buna en güzel örnek olduğunu söyledi. Altepe, “Bu tramvaylar bizim danışmanlığımızda Bursa’da üretildi. Şimdi Kocaeli ve Samsun’un araçları da Bursa’da üretilecek. Hatta Siemens Almanya’da ihale yaptı, araçlar Bursa’da üretilecek. Tren fabrikası olmayan Bursa, bugün raylı sistemlerin merkezi haline geldi. Şimdi hava sanayiine geçiyoruz. Hedefimiz tramvaydan sonra hava taşıtları üretmek. Bu konuda üniversitemiz hazır, sanayicimiz hazır. Biz altyapıyı hazırlıyoruz. İnşallah bu da kısa zamanda gerçekleşecek. Çünkü yapmamıza bir engel yok. Bizim bu ülkeyi kalkındırmamız üretime bağlı. Yeter ki çevreye zarar vermeyelim” dedi.

BUDO BÜYÜKÇEKMECE YOLUNDA

Kentin gelişmesine yönelik alınan radikal kararlara örnek olarak BUDO’yu gösteren Başkan Altepe, “Büyükçekmece’ye seferlerimiz başlayacak. Büyükçekmece Belediyesi’nden talep vardı. Bu konuyla ilgili meclis kararlarını da almışlar. Yakında seferlerimiz başlıyor. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X