Büyükşehirli atletler Avrupa’yı fethetti

Bursa ekibinden Esma Aydemir dev organizasyonda tüm rakiplerini geride bırakırken, Sevilay Eytemiş dördüncü, Fadime Suna 18. oldu. 3 Büyükşehirli atletin mücadele ettiği koşuda Türkiye takım halinde de ikincilik kürsüsüne çıktı.

Büyükşehirli atletler Avrupa’yı fethetti

Mersin’de düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası’nda, kadınlarda Büyükşehir Belediyesporlu milli atlet Esma Aydemir altın madalyaya ulaşırken, Bursa ekibi sporcularından Sevilay Aytemiş ise dördüncü oldu ve kürsüyü kılpayı kaçırdı. Büyükşehir Belediyespor’dan 3 sporcunun yer aldığı ve milli takımı oluşturduğu yarışta ay yıldızlılar takım halinde de ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde düzenlenen kupada, İtalyan Rosaria Console ile girdiği mücadelede son turda yaptığı atakla farkı açan Esma Aydemir, finişe 11 saniye önde girerek altın madalya almaya hak kazandı.

AYDEMİR’İN SEVİNCİ

Kenya kampından gelerek katıldığı yarışta en iyi derecesini bir dakika geliştiren ve mücadeleyi 33.33.38’lik sürede tamamlayan 24 yaşındaki Bursa ekibi sporcusu, büyük sevinç yaşadı. Console’nin 33.44.11’lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalya kazandığı yarışta, Büyük Britanyalı atlet Jenny Nesbitt 33.45.46 ile üçüncü, yarışı uzun süre öndeki beşli içerisinde götüren Büyükşehir Belediyesporlu Sevilay Eytemiş ise 33.53.92 ile dördüncü oldu. Yine Büyükşehir Belediyesporlu Fadime Suna da koşuyu 18. tamamladı. Kadınlar takım sıralamasında Büyük Britanya zirveye çıkarken, Türkiye ikinci, İspanya üçüncü sırada kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X