Büyüme tahminini yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisi ile ilgili bu yılki büyüme tahminini yüzde 2,3’ten yüzde 4,7’ye yükseltti.

Büyüme tahminini yükseltti

Fitch Ratings’in hazırladığı haziran ayı ‘Küresel Ekonomik Görünüm’ raporunda, küresel büyümenin güçlendiği bildirilirken, büyüme hızının 2017 ve 2018 yıllarında artmasının beklendiği vurgulandı. Küresel ekonominin geçen yıl yüzde 2,5 büyüme hızına ulaştığı ifade edilirken, söz konusu oranın bu yıl yüzde 2,9, gelecek sene de yüzde 3,1 olmasının beklendiği kaydedildi. 2018’e dair öngörünün gerçekleşmesi halinde ise bunun 2010’dan bu yana yakalanan en yüksek yıllık büyüme hızı olacağı bilgisine yer verildi. Fitch, Türkiye’ye dair ekonomik büyüme oranlarının da yukarı yönlü revize edildiğini duyurdu. Buna göre, geçen yıl yüzde 2,9 büyüme kaydeden Türkiye ekonomisinin, bu yıl yüzde 4,7, gelecek yıl yüzde 4,1 büyümesinin tahmin edildiği belirtildi.

PERFORMANSI BEKLENTİLERİ AŞTI

Fitch, daha önce, Türkiye’nin bu yıl ve gelecek seneye dair büyüme oranı beklentilerinin sırasıyla yüzde 2,3 ve yüzde 1,3 olduğunu bildirmişti. Revizyonla ilgili açıklamada, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5’lik performansa ulaşarak, beklentileri aştığına dikkat çekildi. Raporda, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hükümetin ekonomik aktiviteleri destekleyici teşvikler sunduğunun altı çizildi ve Kasım 2019’a kadar Türkiye’de yeni bir seçim yapılmayacağından dolayı bunun yatırımı ve tüketimi desteklemesinin beklendiği vurgulandı. 

Raporda, Türkiye’de tüketim harcamalarındaki artışın 2016’da yüzde 2,3 olduğunun da altı çizilirken, bu oranın 2017’de yüzde 4,3, 2018’de de yüzde 3,3 seviyelerine ulaşmasının öngörüldüğü bilgisi yer aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X