Buz gibi suda sıcak yürekler

Bursa Olimpik Kulaçlar Kulübü’nden 10 yüzücü, geçtiğimiz hafta sıfır derecede İznik Gölü’ne girdi.

Buz gibi suda sıcak yürekler

NEVZAT OKUMUŞ

‘Sağlık için yüzüyoruz’ diyen Bursa Olimpik Kulaçlar Kulübü’nün 30 üyesinden 25’i İznik Gölü’nün Gölyaka sahilinde buluştu ve 10 yüzücü sıfır derecelik bir havada, 7 derecelik suya girerek, gelenek haline getirilen etkinliği yerine getirmenin tadını bir kez daha yaşadılar. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen etkinlikte yüzücüler farklı bir aktiviteye de imza atmış oldu. Manş Denizi’ni geçen isimler arasında yer alan kulüp antrenörü Dursun Saru, 2010’da kurulan kulüp sayesinde yüzmenin yaş ve mevsiminin olmadığını herkese göstermek istediklerini söyledi.

ÖRNEK OLMALI

4 kişi ile başladıkları çalışmalarda 30 kişiye ulaştıklarını belirten Saru, “25-70 yaş arası lisanslı ve çeşitli dereceler almış yüzücülerimiz ile yüzmenin yaşı ve mevsiminin olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Hareketsiz bir yaşam sürenlere örnek olmak istiyoruz. 4 kişi ile başladığımız kulüpteki birlikteliğimiz 30’a ulaştı. Her yeni yılın ilk pazar günü toplanıp bu güzel etkinliği paylaşıyoruz” dedi.  2015’te de aynı yerde etkinlikte yer alan isimlerden biri olan Sevcan Güven de buz gibi suda yüzmenin direnci artırdığı ve sağlık yönünden de yararlı olduğunu belirtti. Bursa Olimpik Kulaçlar Kulübü, bir süre sonra Datça Kış Olimpik yarışlarına da katılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X